USA vs Sverige

Nu har jag varit i USA i 27 dagar, nästan en månad och det finns en del skillnader på livet i USA och Sverige.

I USA så använder man sällan kniv när man äter, min värdfamilj använder nästan alltid bara gaffel. På de flesta restauranger får man be om en kniv om man vill ha det.

Folk sminkar sig överdrivet mycket här. Varje volleyboll träning så kommer alla med ögonskugga, foundation i hela fejset osv. I Sverige skulle jag aldrig tänka tanken att stå i en timme och sminka mig och göra mig fin inför en träning för att sedan svettas bort allting.

Det är inte direkt någon nyhet att folk äter mycket onyttig mat här. Man dricker cola till frukost, chips till de flesta måltider, pommes frittes, kakor, allt är friterat och det är socker i allt. Förstår inte hur folk lyckas hålla sig smala här även fast de äter den där maten.

När folk bestämmer sig för att vara lite nyttigare här så dricker dom diet cola istället för vanlig cola. I Sverige så dricker vi vatten eller nåt annat som inte bara innehåller massa socker och grejer.

Här så har dom alltid sin dricka i små flaskor som bara räcker till en person. Det är verkligen slöseri med pengar och med material till att göra alla små föpackingar istället för att göra stora. 

Här kan man inte slänga ur sig massa svordomar det anses vara väldigt illa, framför allt om man gör det till en vuxen. I Sverige så är det ingen stor grej om man skulle råka säga ett fult ord. Så det är faktiskt en fördel med USA!

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på familjens hund Oscar från igår när vi va ute på promenad. Han är helt hyper så fort man släpper honom lös så springer han runt som en duracellkanin i cirklar och hoppar och skuttar

 

Man blir trött av att springa så det fick bli en vattenpaus

Dom tog fram Oscars gamla tröja han har blivit lite rundare sen senast han använde den. Såg ganska löjligt ut haha stackars hund!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0