Red Wings

Skolan blev inställd idag pga is och dimma även fast jag ser varken nån is eller dimma ute, men nu har jag iaf tid att blogga. Min helg har bestått av tv-serier, sova, läxor, skypea, äta, spela wii och passa hundvalpen. Sen får jag ju inte glömma höjdpunkten av helgen i fredags när vi åkte till Detroit för att kolla på en NHL hockeymatch mellan Detroit Red Wings och Minnesota WIlds.
 
Det va andra gången jag va på en hockeymatch och jag kan säga att det är så mycket mer värt att gå på en hockeymatch här i USA än i Sverige. Min vfamilj är stora Red WIngs fans så dom va super taggade. Som tur var så vann dom matchen, det blev 5-3, så det va en bra match. Fick även se ett slagsmål, det är ju det som gör matcherna roliga.
 
Det är 6 st svenskar som spelar i Red Wings och en i Minnesota Wilds så jag tog med en skylt på svenska och gick ner till glaset för att försöka få uppmärksamhet av svenskarna men näääpp dom brydde sig inte, men jag ger inte upp nästa match vi ska på om nåra veckor så kör jag igen.  
 
En annan lite cool sak när vi va på matchen var att man kunde se Kanada, det va bara en flod med en kort bro över och så var man i Kanada. Men vi åkte inte över för att jag skulle bli fast där utan ett papper och mitt visa. 
 
Här kommer bilder: 
 
Här är min skylt som jag höll upp på matchen. Som ni ser så stavade jag Stockholm fel hehe, börjar bli lite amerikaniserad. 
 
Väldigt suddig bild men ljusen ni ser är Kanada
 
 
 
 
 
Såhär nära va jag Zetterberg, det ni! 
 
 
 
 
MÅÅL
 
Winners
 
 
 

6 MÅNADER!!

Kände att jag va tvungen att göra ett litet snabbt inlägg, det är ju mitt och USAs 6 månadersdag idag. Ångrar inte alls att jag åkte, även fast jag klagar mycket på läxor och sånt här på bloggen så kompenserar alla roliga saker man får göra här för stressen i skolan. Nu är det bara runt 4 månader kvar tills jag är hemma på svensk mark igen, helt galet.

Imorn är det ju äntligen fredag igen, direkt efter skolan så drar hela vfamiljen och jag till Detroit för att kolla på en hockeymatch mellan deras lag Detroit red wings och nåt annat lag som jag inte kan komma på namnet på just nu för att jag är trött. Det är 5-6 svenskar som spelar i Red Wings så jag har förberett en skylt och grejer för att supporta svenskarna. Ska bli jätte kul, är astaggad även fast jag tycker att hockey är rätt tråkigt att kolla på. 

 

Svenskarna dominerar laget, förrut så hade dom 8 svenskar.

Känslan när...

...man får veta att man har en 2 hour delay andra dagen i rad och kan fortsätta sova!!! Just nu är det -12 grader här vilket amerikanarna inte är så vana vid. Nu ska jag njuta av att ha 45 min på mig att äta frukost. Vi hörs senare!

Springa lite

Träningen var inställd idag så jag var duktig och sprang själv. Sprang till gymmet, sen sprang jag kanske 1,5 km där på deras lilla bana och sen hem igen. Helt sjukt kallt ute och det va motvind så ni kan ju gissa hur kul det va att springa i. Nu tänker jag inte göra nån nytta resten av dagen så det så.


Trine University Indoor track meet

Finns inte ord att beskriva hur skönt det är att ha spring tävlingen överstökad. Kunde knappt sova natten innan och när jag väl kom dit till hallen så blev jag ännu mer nervös. Jag skakade och mådde illa, så nervös va jag. Jag skulle ju springa 800 m vilket jag inte alls är van vid och dom jag tävlade mot har ju gjort det här i flera år. Det gick ganska bra för mig tills 3e varvet när jag knappt kunde andas för att luften inne i hallen va helt sjukt torr och konstig. Alla från min skola som va där sa samma sak efter att dom hade sprungit, man fick ont i halsen och det smakade blod. Min tränare sa att det berodde på att blod kom upp från lungorna när man överansträngde sig i den torra luften, låter ju inte så bra och det kändes inte så bra heller. Hade ont i halsen resten av dan. Jag kom iaf 7a av 10 tävlande och min tid var 2:56 vilket är helt okej eftersom att jag inte är i så bra form ännu. 
 
Dom 3 minuterna var förmodligen bland dom värsta i mitt liv, och det här va bara den första av mååånga track meets som jag kommer ha framöver. Efter tävlingen så åkte jag till Fort Wayne med Michelle och Delaney för att köpa en klänning till hennes skoldans.
 
Idag hade jag min lazyday som det ofta blir på söndagar, eller jag har faktiskt gjort massa nytta idag när jag tänker efter. Har städat mitt rum, bytt lakan, tagit ner skräppåsar, fixat i garderoben osv. Har ju även haft tid att göra lite roligare saker också som att hänga med Lucy. 
 
Vi hade även festmåltid idag till lunch, Steven lagade samma mat som Presidenten åt idag på nån middag. Det va buffelkött med rödvinsås och nån slags potatisgrej. Inte varje dag man äter det, det va väldigt gott förresten. 
 
Juste måste bara få skryta lite jag har nämligen ledigt imorn och sen på tisdag så är det en planerad 2 timmars försening, nu vet ni det. 
 
Lite bilder från helgen:
 
 
 
 
 
 

Ny design

Fick lust att fixa desginen på min blogg eftersom att den har sett lika tråkig ut sen jag kom hit för 5 månader sen, så det va dags för lite förändring. Vet inte om ni ser så jätte mycket skillnad men jag har ändrat en del i alla fall. Berättar om min dag imorn är för trött för att göra det nu. 
 
God natt kära läsare! 
 
Jag och Lucy

Track meet

Idag har jag min allra första indoor track meet och jag är så nervös så att jag försöker hitta en anledning till varför jag inte borde åka. Jag kommer att springa 800 meter och alla jag tävlar mot är typ satsarnas satsare som springer året runt. Jag är glad sålänge jag inte kommer sist. Vfamiljen ska med och kolla och dom har till och med gjort en skylt till mig så känner att jag inte får skämma ut mig då. Senast jag sprang 800 m på en löpbana var kanske 4 år sedan så jag känner mig lite rostig, fast jag tänker såhär...ju snabbare jag springer ju snabbare är det över, det är min motivation. 
 

Thank God It's Friday

Fick för mig att det skulle bli en lugn vecka efter alla examen var över och för att det är en ny termin nu för oss men näpp inte i det här landet, har hunnit haft 3 prov redan första veckan av vårterminen. Den här veckan har ändå varit en av dom bästa hittills. Veckan började med i måndags att vi fick ta hem den efterlängtade hundvalpen, som heter Lucy för er som inte visste och är en 6 veckor gammal beaglevalp. Har alltid velat ha en hund så det är som att leva sina barndomsdröm. Valpar är verkligen som små bebisar, deras liv består ju av att gråta, bajsa, kissa, äta och sova.
 
Vfamiljen hade ju redan en katt och en hund sen innan och det roliga är att deras vuxna hanhund är livrädd för Lucy, han går och gömmer sig under bord och stolar när hon kommer nära. Valpen är helt underbar iaf, det är otroligt svårt att slita sig när man ska till skolan. 
 
För att göra veckan bättre så slapp jag min mattelektion i onsdags för att en föredetta Ohio state college amerikansk fotbollsspelare skullle hålla ett tal om engagemang. Han va hur skön som helst, men det bästa var när hans kompis från College, Ryan Holliday sjöng nåra låtar från sitt album för oss. Lägger upp en video av honom här. 
 
En till sak som hände i skolan den här veckan är att 3 lärare på vår skola är beväpnade numera, efter skolsjuktningen i Connecticut. Vår skola har inte råd att ha en riktig polis i tjänst i skolan så nåra lärare får agera poliser. Så dom går runt med pistoler runt midjan, vet inte riktigt om jag gillar det. Det är ju USA i ett nötskal att lösa alla problem med vapen.
 
Som jag sa så började vår nya termin i måndags, ny termin innebär ju nytt schema. Såhär ser mitt schema ut just nu:
1. English 11 B 
2. Study Hall
3. American History B
4. Video Production 2
5. Entrepreneurship
Lunch
6. Advanced Ceramics
7. Geometry B
8. Business Law 
 
Inte så stor förändring från förra terminen, känns som att jag har svårare klasser nu dock. 
 
Här är han, enjoy!  
 
Bilder från veckan: 
 
Oscar springer och gömmer sig för valpen 
 
Lucy 
 
Trötter
 
Fick även ett litet paket från Sverige från min kära mor och far hemma i Sverige med massa nödvändiga saker
 
Mitt försök att göra Chicken quesadillas när jag lagade middag åt familjen i onsdags
 
Joel Penton- Den Amerikanska fotbollspelaren 
 
Joel Penton's och Ryan Holliday's autografer 
 
 
 

Överlevde examen.

Det lönade sig att spendera en hel vecka att stressa sönder och plugga för examen, fick A på alla prov förutom American History där jag fick B-. Sååå skönt att det är över, vill aldrig mer göra om det där igen, men tyvär så har jag ju min andra terminsexamen som väntar om 5 månader. 
 
Eftersom att jag väldigt dålig på att uppdatera så har jag en del att ta igen. Har ju inte ens berättat om förra helgen så tänkte börja med det. Hade en superbra helg förra helgen, dels för att alla examen va över och sen på fredagen så sov jag över hos Elsie med 5 andra tjejer från skolan. Det blev en väldigt lyckad kväll, men inte mycket sömn eftersom att vi sov 4 pers i en 3-sits soffa. Sen på lördagen så åkte jag med vfamiljen till Toledo och shoppade, kände att det va dags att använda alla presentkort jag fick i julklapp. När vi kom hem så bestämde Steven att det va filmkväll för hela familjen och av alla miljoner filmer som finns i världen så valde han att vi skulle se en Norsk film om troll haha. Hela filmen va på norska med engelsk text såklart och dom gick runt i skogen och letade efter olika troll. Inte en film att rekomendera men om ni skulle vilja se den ändå så heter den Trollhunter. 
 
 
 

Stressigt.

Den här veckan har förmodligen varit den stressigaste veckan i hela mitt liv. Fyfan. Har pluggat varje dag från att jag jag kommit hem från skolan tills runt 11 på kvällen.

Jag har nämligen mina termins examen imorgon och på fredag hela dagarna. Jag kommer att ha prov i 7 olika ämnen och i alla ämnen så är det allt vi har gjort hittills det här året plus maaaassa nya ord och sånt. T ex i American history så måste kunna 113 termer från boken. Har inte riktigt lust att plugga när det här året inte ens räknas, lite brist på motivation.

Går inte att beskriva hur mycket jag ser fram emot den här helgen och att den här hemska veckan ska vara över. Skulle gärna vilja ha min fritid tillbaka.

Såhär ser mina 2 kommande dagar ut:


Sverige <3

Nu har jag ju varit här halva tiden, alltså 5 månader. I början va ju allting nytt och spännande och jag hade nästan ingen hemlängtan alls men nu när man har kommit in i vardagen här och man gör nästan samma sak varje dag så börjar man ju få lite hemlängtan. Jag börjar störa mig på saker här och saker som folk säger och har tröttnat på maten. Har redan gått upp 2-3 kg. Saknar tunnelbanor och bussar (ja även fast SL suger) och kanelbullar, köttbullar, lösgodis och bara allmänt svensk mat, att gå hem från skolan utan att ha 23839 läxor att göra, att ha en biograf med mer än 3 filmer att välja mellan och framför allt mina underbara vänner och familj. 
 
Jag vet att man borde va tacksam att ens få chansen att åka hit och det är jag verkligen och dom säger ju att man ska njuta av tiden så länge man är här för det här året går jätte fort. Dom flesta dagarna här är jätte bra men vissa dagar känner jag mig redo att packa och åka tillbaka till Sverige. Nu menar jag ju inte att jag vill avbryta mitt år och åka hem men vissa dagar är bättre än andra. Vissa kanske tror att jag har värsta äventyret här hela tiden men det är inte alltid en dans på rosor direkt. 
 
Kolla vad jag hittade på Walmart idag. Anna's pepparkakor! 
 
Saknar:
 
 
 
 
 

och så var det helg igen...

Blev en kort och skön vecka, hade 2 dagar skola och sen helg igen. Fast det lär behövas för att nästa vecka är det terminsexamen i alla klasser, vissa startar redan på måndag och håller på resten av veckan. Har massor att plugga så livet suger just nu. Har bland annat runt 80 ord att lära mig för American history provet och 40 glosor för engelska osv. 
 
Har inte hunnit berätta om nyår ännu kom jag på. Det blev som jag hade planerat, åkte först till Elsie(den andra utbytesstudenten) och hängde hemma hos henne ett tag sen kom Kelse och hämtade mig och så åkte vi till en fest som var hemma hos en kille i min klass som heter Thomas. Det blev en lyckad kväll i alla fall, fast jag missade the balldrop på times square som dom visar på tv för att jag va tvungen att åka hem för att Gabe som skulle skjussa hem mig hade cerfew vid 12. 
 
Dom 2 sista dagarna på lovet så var jag bara hemma och njöt av min fritid innan det va dags att gå tillbaka till gamla vanorna igen och skola. Det är svårt att vänja sig vid att gå upp kl 6.30 igen när man har vaknat runt 10 varje morgon i över en vecka. Ni vet ju säkert själva. 
 
Fick lite dåliga nyheter i veckan också. Jag var jätte taggad på att gå på en Taylor Swift konsert i maj men såklart så skulle ju dom planerna förstöras. Det visade sig att dom hade bokat biljetter på samma dag som jag har Prom. Så det va Taylor Swift konsert eller Prom? Prom är ju en ganska stor grej här i USA så jag kände mig nästan tvungen att välja det så ingen konsert för mig...
 
Jag skrev ju förrut att jag verkligen såg fram emot att åka till Florida men efter att ha kollat på ett tv-program om hajattacker så vet jag inte ens om jag kommer våga gå nära vattnet. Har aldrig ens tänkt tanken att en haj kommer att attackera mig när jag har varit i Egypten och Thailand osv men nu efter att ha sett massa hemska bilder så är jag livrädd. Även fast det typ bara dör 5 människor om året av hajattacker i världen. Jag kan ju va en av dom 5 personerna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Har en personlig hårstylist här, min 9-åriga värdsyster Allison.

RSS 2.0