United skates of America

Idag var det skola som vanligt igen, dagen flöt på ganska sabbt som vanligt. Sen ikväll så åkte vi iväg till United skates of America. Det va som en spelhall där det fanns en inomhus rullskriskobana, lasergame och massa andra spel. Vi började med att köra rullskridskor det gick bra för mig i alla fall det var inte så stadigt men jag tog mig fram utan att ramla. Det va 3 st norska tjejer dessvärrre som ramlade och en av dom skadade knäet och en bröt armen så att benpipan stack ut och den sista vet jag inte. Tror alla fick åka till sjukhuset i alla fall...så kan det gå. Tycker synd om dom som inte har sina familjer här och så missar de ju campet! 
 
Vi körde lasergame oxå som var en stor besvikelse, mycket roligare i Sverige. I slutet så dansade vi även nån slags linedance, jag hade ingen aning om vad jag höll på med men förhoppningsvis så smälte jag in i mängden. Det var en rolig liten utflykt tycker jag i alla fall.
 
Lite bilder från kvällen:
Jag och en Nederländsk tjej, Myrna på bussen
 
United skates of America
 
 
Rullskridskorna
 
Knut var som bambi på hal is
 
Linedancing

Newport

Igår spenderade vi dagen i Newport som är en liten stad som ligger i Rhode Island. Jag var jätte taggad på att få bada i havet men just den dagen så var det ju såklart tvunget att vara mulet och kallt så det var inte riktigt badväder. Det tog kanske runt en timme att åka dit från här på Bryant camp. Newport är mest känd för att ha stora dyra hus och så har dom en känd cliffwalk längs kusten. Vi såg en del fina hus men vi hann inte gå på cliffwalken tyvärr.
 
Jag, Ida, Sandra, Maja, Christopher, Alexandra och Jennifer bestämde oss för att ta oss till stranden även fast vädret var dåligt. Först så försökte vi få tag på en taxi för att vi var för lata för att gå (det var cirka 2 miles som är ungefär 3,6 km) Det fanns ingen ledig taxi så vi började gå istället och det tog lite längre tid än vad vi hade tänkt. Vi hann i alla fall se det mesta av staden och gå på lite affärer. 
 
Det var en väldigt mysig stad och väldigt typisk amerikansk småstad som man ser i filmer. När vi gick genom staden så blev vi lite rädda när det var helt dött på folk eller de människor som var där var typ helt borta och sen började dom spela kyrkomusik från kyrkan, känndes som början på en skräckfilm. 
 
Tillslut hittade vi till stranden i alla fall men vi hade ingen badlust då så vi satte oss bara och chillade på stranden. Sen fick Maja en jätte bra idé att vi skulle mata måsarna med en överbliven macka (Det var måsar överallt). Måsarna var helt galna vi blev omringade av säkert 30-40 fåglar och alla ville ha den där mackan. Det blev en ganska traumatisk händelse och en av fåglarna satte sig på Sandras huvud och åt kakan hon hade i handen. Vi får väl skylla oss själva eftersom att det var skyltar överallt där det stod "Mata inte fåglarna".
 
Vi orkade inte gå tillbaka till staden sen så vi tog en taxi (Lata som vi är). När taxin kom så var det bara 4 platser och vi var sju personer. När alla utom jag, Alexandra och Ida hade satt sig i bilen så undrade vi hur vi skulle få plats i bilen, då öppnade han bagageluckan och sa att vi skulle sitta där. Inte jätte bekvämt men nu har man provat det i alla fall. 
 
Väldigt mysig dag blev det tillslut i alla fall. Hoppas ni orkade läsa hela långa inlägget! 
 
Bilder från Newport:
 
Huvudgatan i Newport typ
 
Vi stannade och köpte fudge i en fudgeshop
 
F.v Maja, Jennifer, Alexandra och Christopher
 
Hotel viking
 
Ida, Maja, Christopher, Jag, Sandra, Jennifer och Alexandra
 
Den långa vandringen till stranden
 
Här ser man början på the famous Cliffwalk
 
 
F.v Alexandra, Ida, Sandra och Jennifer
 
 
Lite otydligt men det står EF CAMP 2012
 
Majaaaa
 
Christopher fick fågelbajs på sitt schackbräde...
 
Maja matar lite hungriga fåglar
 
Sitter som kungligheter i bagageluckan på taxin
 
När alla andra gick och tränade så valde vi att köpa upp hela godisautomaten och chilla på rummet
 
 
 

Boston

Idag åkte vi alltså till Boston som är en av USA:s äldsta städer. Vi blev avsläppta mitt i Boston och därifrån fick vi gå vart vi ville. Jag gick med 3 andra svenska tjejer, Jennifer, Ida och Sandra. Vi skulle ha gått med några andra oxå men dom ville inte se samma saker som oss så vi delade upp oss. Vi började dagen med att gå till Starbucks, jag gillar ju inte ens kaffe men jag provade en smoothie i alla fall som var jätte god och jätte dyr. 
 
Efter att vi hade listat ut hur man köpte biljetter till tunnelbanan så lyckades vi ta oss till Harvard University. Innan vi åkte dit så hade jag en helt annan bild i huvudet av hur det skulle se ut. Det var coolt att se men det va inte direkt fantastiskt, det kryllade av turister oxå. Jag tror vi spenderade mer tid i Harvard souvenir shop än på själva Universitetet. Efter det hade vi tänkt att åka på en så kallad "Duck tour" som är en buss/båt som man åker runt i staden och sen i vattet men det va fullbokat så vi fick nöja oss med en vanlig buss. Man fick se ganska mycket av staden från bussen så det var jätte kul och vi gick av bussen för att kolla på Fenway park som är hemmaplan för Boston Red Sox baseball lag. Det va synd att man inte fick gå in på själva arenen men som tur är hittade vi en souvenir shop där oxå. 
 
När bussturen var klar så började det ösregna så vi hann inte göra så mycket annat. Det va synd att vi inte hann gå på så många affärer blev avundsjuk på alla andra som kom tillbaka med massa shoppingkassar. Vi missade oxå tyvär Valsafari, då fick man åka ut med en båt i typ 3-4 timmar och kolla på massa valar.
 
Boston var i alla fall hur mysigt som helst så om ni inte har varit där borde ni åka dit!
 
Här kommer en bildbomb från Boston:
 
Jag, Sandra och Ida.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bussen som vi åkte runt med i Boston

Volleyboll game

Ikväll hade vi vår volleyboll turnering. Vi vann vår första match men sen förlorade vi den andra tyvärr! Måste säga att vi gjorde att bra jobb i alla fall tycker att vi var duktiga.


Kareoke och Ben and Jerrys

Igår började äntligen själva lägret och vi har blivit indelade i olika team beroende på vart man ska åka. Mitt team heter Washington Wolves. Trodde att jag va den enda på campet som skulle till Ohio men det visade sig att typ 10 andra också skulle dit så det är jätte kul! Idag ska vi tydligen ha en volleyboll turnering mellan alla lagen, vi är ju såklart vinnarlaget. 
 
Igår kväll va inte vilken kväll som helst utan det va KAREOKE KVÄLL woop woop!! Det påminnde lite om klassdisko i fyran, japanerna va i allla fall helt spårade de körde fullt ut! Jag, några andra svenska tjejer och 3 tyska killar provade på karoeke inte riktigt min grej men kul va det i alla fall. Vi fick även Ben and Jerrys glass inte så pjåkigt. 
 
Jag har glömt att göra det förut så här kommer länkar till andra utbytesstudenter:
 
http://alexandrafredblad.blogg.se/ 
http://theamericanlife.blogg.se/
http://unitedstatesofchina.wordpress.com/
 
 
Christopher till höger och Frida till vänster vi spelade volleyboll med lite random tyskar.
 
 

Första dan avklarad

Vet att mitt förra inlägg blev lite kaos men whatever... Nu har jag äntligen fått en rumskamrat! Fick sova helt forever alone på mitt rum igår det gick bra men det är ju alltid trevligt med sällskap. Min roommate heter i alla fall Amy och kommer från Taiwan. Idag så hade vi typ en ledig dag så vi fick göra precis vad vi ville på campus. Vi gjorde inte så mycket alla är typ fortfarande jetlaggade, vi satt och kollade när folk spelade basket och vi spelade volleyboll, satt och stekte i solen, spelade lite tennis och försökte lära japaner att spela kort. Inget att rekommendera. Frukosten och lunchen är precis som man föreställer sig amerikansk mat. Finns allt från donuts, glass, pizza, pannkakor, cola, energidrycker sen har dom oxå lite nyttigare alternativ. Känner redan nu att man kommer att gå upp några kilo under det här lägret! Här kommer lite random bilder från dagen


Frammeeee

Nu sitter jag på mitt rum (helt forever alone för att min rumskompis antagligen kommer imorgon) här på Bryan University i Rhode Island efter en bussresa som egentligen skulle tagit 3 timmar men tror det tog ca 5 timmar. Fick se lite av New York och maassa skog. Landade runt kl 2 på dan idag lokal tid och har redan hunnit vara i 3 delstater, inte så illa! Flygresan gick oväntat bra trodde att det skulle vara jobbigare att sitta själv på ett plan i 8 timmar...det enda jobbiga var när man skulle fylla i papper till tullen fattade typ hälften av vad som stod på pappret. Det var konstigt och väldigt sorligt såklart att säga hejdå för ett år till mamma och pappa på Arlanda har inte hunnit fatta att jag ska va borta så länge än! Jag åkte med massa andra trevliga människor från EF så jag var inte helt ensam. Jag träffade Zlatan också på pressbyrån för er som vill veta, har redan skrivit det på Facebook och instagram hehe aja lite måste man få skryta. Han tog samma plan som mig också till USA. Juste det enda som va lite segt med resan var att när jag skulle gå in i gaten typ 10 minuter innan planet skulle gå så sa dom till mig och några andra att vi inte hade några platser på planet. Han sa åt mig att gå utanför och vänta och tillslut fick jag en plats...allra...allra längst bak på planet och jag fick inte sitta nära nån från EF. Jag överlevde i alla fall! Ojoj nu va klockan mycket ska sova nu godnatt på er!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5612e087c321270003ad.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5612e087c321270003ad.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5612e087c321270003ad.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5612e087c321270003ad.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f561e9606ee48860003c1.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f561e9606ee48860003c1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f561e9606ee48860003c1.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f561e9606ee48860003c1.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5622e087c3046600043b.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5622e087c3046600043b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5622e087c3046600043b.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5622e087c3046600043b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b342ac000328.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b342ac000328.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b342ac000328.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b342ac000328.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b31b86000460.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b31b86000460.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b31b86000460.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5623ddf2b31b86000460.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5629e087c3039e00048a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5629e087c3039e00048a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5629e087c3039e00048a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5629e087c3039e00048a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562b9606ee52bd0003db.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562b9606ee52bd0003db.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562b9606ee52bd0003db.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562b9606ee52bd0003db.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562c9606ee77370002bc.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562c9606ee77370002bc.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562c9606ee77370002bc.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f562c9606ee77370002bc.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56319606ee77500002e1.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56319606ee77500002e1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56319606ee77500002e1.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56319606ee77500002e1.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5631e087c3109000041a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5631e087c3109000041a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5631e087c3109000041a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5631e087c3109000041a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5635e087c3038a00047a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5635e087c3038a00047a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5635e087c3038a00047a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5635e087c3038a00047a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f565ae087c3731d00050b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f565ae087c3731d00050b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56619606ee42270003da.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56619606ee42270003da.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56659606ee52bd0003df.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56659606ee52bd0003df.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f566b9606ee40610003a7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f566b9606ee40610003a7.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56729606ee41ac00044f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f56729606ee41ac00044f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f567a9606ee5c3500039d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f567a9606ee5c3500039d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5680ddf2b31c850003fb.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5680ddf2b31c850003fb.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5682ddf2b31f23000439.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f5682ddf2b31f23000439.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f568ce087c31c640003e5.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3808777/images/2012/pic_500f568ce087c31c640003e5.jpg" class="image">


Tiden går alldeles för snabbt...

Det är heeeelt sjukt att jag åker redan imorgon!!! Går inte riktigt att fatta kommer nog kännas mer verkligt när jag står på flyplatsen imorn kl 8. Planet går kl 10.25 och jag kommer fram i Newark, New Jersey runt 12.30 samma dag, det är lite mindfuck eftersom att det är 6 timmars tidsskillnad och det tar 8 timmar att flyga så landar man bara 2 timmar(Amerikansk tid) efter att man har startat från Sverige.
 
Jag har packat klart nu så idag/ikväll ska jag bara njuta av min sista tid i det långa landet falukorv Sverige och hänga med min kära familj som jag inte kommer få träffa på 10 månader. 
 
Just nu kommer jag inte på så mycket att skriva...juste tänkte bara säga att mitt vanliga nummer(Ni som har det) kommer inte fungera när jag är i USA. Så om ni vill mig något så kan ni antingen åka till USA, skriva på facebook eller så kan ni få mitt amerikanska nummer. Tänker inte lägga ut det här. 
 
Ha en bra dag eller kväll kanske man ska säga...det tänkte i alla fall jag ha! 
 

Mission impossible

Att packa ner hela sitt liv i en väska på 23 kg måste vara en av de det svåraste sakerna jag har gjort i mitt liv. Eller jag har inte packat än men det räcker att bara kolla på alla grejer som ska ner i den där väskan så inser man att det inte kommer bli lätt. För att göra det lite lättare så ska jag packa med vakuumpåsar så alla kläder tar så lite plats som möjligt, finns att köpa på Clas Ohlsson om någon skulle behöva. Jag kommer ändå behöva skicka massa grejer som vinterkläder och sånt finns ju inte en chans att det ska få plats i min resväska med allt annat. 
 
EF skriver att man ska packa så lite som möjligt man kommer ju ändå vilja köpa massa nya grejer när man kommer dit men det är lättare sagt än gjort. Skulle lika gärna kunna skicka hela min garderob till USA så skulle problemet va löst. 
 

Surprise!

Jag har varit jätte dålig på att uppdatera hela sommaren på grund av att det knappt finns någon täckning på mitt landställe. Nu är jag i alla fall hemma igen och fixar massa grejer inför resan. Idag har jag varit och köpt en ny stor resväska tog den största som fanns i affären, shorts, en extern hårddisk och lite andra grejer som jag behöver ha till resan. Nu är det verkligen inte alls långt kvar bara 7 dagar. Den här veckan ska jag träffa en del kompisar för sista gången på ett år, packa (Det kommer ta typ hela veckan) och umgås med min familj. 
 
Det känns som att mitt sommarlov tar slut när jag åker till USA men det är typ då det börjar, vet inte om regn och åska räknas som sommar. Det här är typ det sämsta vädret på ett sommarlov jag har varit med om så jag hoppas inte att det här skit vädret följer med mig till USA. Det har varit typ torka där berättade min värdfamilj, kommer säkert bli regnperiod eller nåt när jag ska dit! 
 
Nu kom jag helt ifrån det jag egentligen hade tänkt att berätta om i det här inlägget hehe. Innan jag åkte till landet vilket var veckan innan midsommar så hade mina super gulliga föräldrar ordnat en överrasknings avskedsfest för mina vänner och släktningar. Jag har nog aldrig varit så överraskad i hela mitt liv. Jag trodde bara att det skulle vara en helt vanlig dag och jag hade precis varit på bio med två kompisar. Tydligen så hade min mamma lyckats få tag på nästan alla mina närmaste kompisars nummer och bett två av dom att uppehålla mig hela dan medan de förberedda hemma för festen. Jag misstänkte ingenting även fast de inte lät mig åka hem efter bion utan de ville gå och kolla i massa affärer och sen så "råkade" vi träffa på en till kompis på bussen. De lyckades till och med övertala mig om att vi alla borde åka hem till mig, när jag kom hem så verkade allt som vanligt förutom att när jag kom in genom dörren så stod min pappa och syster där och så drog pappa fram en visselpipa(Jag trodde att det va nåt tråkigt skämt) Sen så hoppade massa kompisar och släktningar fram med tutor och grejer och jag bara stod där och fattade ingenting. Jag stod typ i chock och försökte förstå hur de kunde ha ordnat det här utan att jag anade någonting! 
 
De hade tydligen stått där ganska länge och väntat på att vi skulle komma så de kunde hoppa fram! Det blev en jättelyckad dag och jag är jätte glad att så många kunde komma speciellt alla ni som åkte enda från Gotland!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life of Bryan

Nu är det inte alls långt kvar till jag ska åka...börjar bli väldigt nervös och få lite ångest men nu har jag inte så mycket val än att åka. Vet att det kommer bli hur kul som helst när jag väl kommer dit. Nu tänkte jag berätta om staden jag ska bo i och lite annat. Bryan heter den lilla staden där jag ska bo. Det är en väldigt liten stad den har bara runt 9000 invånare. Jag kommer inte att gå i skola i Bryan utan i grannstaden som heter Edgerton. Det tar ungefär 20 minuter med bil dit. Skolan är ganska liten den har typ 300-400 elever men det är ändå skönt att inte gå på en gigantisk skola. Om man går på en liten skola så är det lättare att lära känna folk och man känner sig kanske inte helt lost när man ska hitta till olika klassrum. Jag vet inte riktigt vilka ämnen jag komma läsa men det är några ämnen som är obligatoriska tror det var engelska och antingen American history eller geografi sen får jag välja precis som jag vill! Tänkte inte ta så jätte seriösa ämnen men funderar på att ta matte bara för att inte glömma bort allt sen när jag kommer tillbaka. 
 
Nu vet jag föresten också vilket Camp jag ska på, det finns två olika. Kanske inte har berättat det men jag ska åka på ett förberedelseläger innan i 10 dagar där man har olika lektioner och aktiviteter osv. Det kommer folk från hela världen dit som också ska bo i USA så det kommer säkert bli jätte kul. Jag ska på Camp i Rhode Island som är en pytteliten stat i östra USA som man knappt ser på kartan. Det ligger nära Boston så vi kommer besöka Boston nån gång under lägret. Staden jag ska bo i där heter Bryant. Enligt pappa så ska det va väldigt fint där så jag får hoppas att han har rätt! 
 
Här kommer lite bilder från Rhode Island 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ohio-The buckeye state

Jag ska alltså bo i staten Ohio. Många har frågat mig om var det ligger osv så jag tänkte berätta lite om Ohio. Det ligger i nordöstra USA, det gränsar till Indiana, Kentucky, West Virginia, Pennsylvania och Michigan. Ohios huvudstad heter Columbus, andra stora städer är Cleveland, Cincinati och Toledo (Som ligger typ en timme med bil från där jag ska bo och det råkar finnas en fäktklubb där också)

 

Klimatet i Ohio är nästan som här i Sverige, dom har 4 årstider precis som vi. Det är i alla fall lite längre och varmare somrar och kanske inte lika kallt på vintern (hoppas jag). 

 

Ohio är kanske inte en så jättekänd stat men den har faktiskt en del saker att vara stolt över:

  • Hela 7 st presidenter föddes i Ohio därför brukar staten ibland kallas för Mother of modern presidents
  • Cedar Point är en 1,5 km² stor nöjespark som ligger vid Sandusky, Ohio på en stor udde vid Lake Erie. Det är världens största nöjespark räknat efter antal attraktioner, 17 av de 68 attraktionerna är berg-och-dalbanor, och en av dom,Top Thrill Dragster, är en av världens högsta och snabbaste (Upp till 193 km/h) berg-och-dalbanor. 

 

  • I staden Columbus finns USA:s fjärde största amerikanska fotbolls arena. Det får plats 102 329 personer i arenan. Det är hemarena till Ohio State Buckeyes football. 
 
  • En annan sak som också är lite coolt enligt mig i alla fall är att dom spelar in tv-serien Glee i en stad som heter Lima. Lima ligger bara 1 och en halvtimme med bil från Bryan där jag ska bo. Om ni inte vet vad Glee är så är det en jätte bra tv-serie som handlar om en skolkör på ett vanligt highschool i USA. Dom sjunger jätte bra låtar och så är det såklart massa tonårsdrama och sånt också. 
 
Här kommer lite random bilder från Ohio som jag hittade
 
 
 
 
 
Ohio's egna flagga
 
 
 

RSS 2.0