Halloween

I fredags så var jag helt slut efter basketträningen så jag orkade inte gå på fotbollmatchen även fast det var den sista. Istället så åkte vi iväg till ett haunted house (spökhus) som var ett gammalt fängelse. Det var så mycket läskigare än spökhuset på grönan. Dom hade kvar alla fängelseceller och vi gick nere i en källare. Det var folk utklädda överallt och dom satt uppe på väggar och kom bakifrån och tog på en. En del följde till och med efter oss. Det värsta var vid slutet där det stod en gigantisk kille med en riktig motorsåg. Man var tvungen att gå förbi honom för att komma ut så när han vände ryggen till så sprang jag allt vad jag hade skrikande mot utgången. 
 
Sen igår så var det ju trick or treating så vi stod redo i dörren med massvis av godis och det kom säkert över 60 barn. Det är tydligen en viss tid här i Bryan som man måste gå trick or treating, från kl 6 till halv 8. Det är ganska tråkigt i början när det fortfarande är ljust. Det är också en regel att man måste ha papper på godiset för att på 80-90 talet så var det folk som hällde droger på godiset som ett prank och efter det måste det va inslaget, det kan man ju förstå.
 
Vi hade det ganska kul när vi delade ut godiset, vi hade en spindel i ett snöre som Delaney drog upp och ner och dom små barnen trodde såklart att den va riktig så en del vågade inte ens komma och ta godiset vid dörren och en del kröp under spindel eller sprang förbi den. 
 
Idag är det slapp/plugg dag. Har en fotouppgift att göra sen ska jag bara chillaaa med livet och vi kanske åker till ett till haunted house, Steven gillar verkligen sånt!
 
Haunted house
 
Trick or treating
 
 
 
Här är kameran som jag använder i skolan

Massa plugg, Mitt Romney och Basket try-outs

Har haft fullt upp som vanligt i veckan så därför bloggar jag idag när det ändå är söndag och man inte har så mycket att göra. 
 
Först tänkte jag bara börja med att säga att det går så mycket bättre i skolan nu, har B i American history tack vare att jag fick A på det senaste provet. Sen har jag A i alla andra ämnena. Det är ganska kul att folk frågar en om hjälp i english class, hur ord stavas och sånt. En del människor här har till och med svårt att läsa på engelska när dom är 16-17 år och kan knappt stava.
 
I fredags så började basketen på riktigt oxå. Vi har ju haft "frivillig" konditionsträning i en och en halv vecka som man nästan måste gå på om man vill få en plats i laget. Den träningen va inte alls så jobbig så jag trodde ju att den riktiga basketträningen inte skulle vara så jobbig som alla hade sagt, men oj vad fel jag hade. I fredags så började ju då basket try-outs och vi hade även morgon träning i 2 timmar igår(lördags) och sen får vi veta på onsdag efter träningen om vi kom med i laget eller inte. Så dom här 5 dagarna kommer vara dom jobbigaste för dom vill se vem som klarar pressen. Man springer konstant, och man hoppar och så gör vi massa basketövningar som jag aldrig har gjort förrut som dom förväntar sig att alla kan perfekt. Känns bara som att jag skämmer ut mig själv. 
 
I torsdags kväll så hade jag ingen träning så då passade jag, Michelle, Darian och Darians kompis Andrew på att åka till Defiance, en stad ca 30 min härifrån för att kolla på Mitt Romney's tal. När vi kom dit så var det flera tusen människor där och vi fick köa i säkert en timme. Man var tvungen att gå igenom sånna där flyplats spärrar och man fick inte ens ta med en väska in. Folk hade på sig Mitt Romney t-shirts och knappar och höll i skyltar. Utanför så stod Obama-supporters och protesterade. Allt kändes väldigt typiskt amerikanskt. Vi skulle aldrig ha nåt sånt här i Sverige. När vi väl kom in så lyckades vi få en plats bara några meter från scenen där han skulle hålla sitt tal. Det kändes mer som att man var på en konsert än ett politiskt evenmang, folk var helt överdrivet taggade. Jag trodde att Romney skulle komma direkt och hålla sitt tal och sen var det klart men nej tydligen så skulle 10 andra okända politiker hålla långa tråkiga tal och sen var det det nått countryband och en rocklegend som heter Meatloaf som skulle spela och sen så kom Romney. Då var man redan så trött och uttråkad att man inte ens orkade lyssna. Och för er som tror att jag supportar på Mitt Romney nu ska vill jag bara säga att jag bryr mig inte om politik så mycket så jag stödjer inte nån av dom, men om jag måste välja så är det nog Obama. 
 
Folk som protesterar
 
Spärrarna man va tvungen att gå igenom
 
 
 
 
Romney
 
 

3 månader

Var bara tvungen att göra ett litet inlägg eftersom att jag har varit här i hela 3 månader i USA nu. Hur sjukt är inte det?!

Känner ingen jättestor hemlängtan än(hoppas ingen tar illa upp). Självklart så saknar jag alla men jag är så upptagen hela tiden här så man hinner inte riktigt känna nån hemlängtan allt rullar bara på.

Det va allt jag tänkte dela med mig av just nu. Godnatt kära läsare!

Här är en bild från exakt 3 månader sen när jag stod där helt livrädd på flygplatsen och precis skulle lämna min kära mamma och pappa. Som tur var så hittade jag ju Zlatan där som kunde trösta mig!


89 dagar senare...

Snart har jag varit här på andra sidan jordklotet i 100 dagar, ganska sjukt. För er som funderar på att åka och tycker att det här verkar kul, sluta fundera och åk bara för det är såå värt det!
 
Är fortfarande lika dålig på att uppdatera bloggen blir alltid på söndagar i sista minuten så nu tänkte jag plåga er med ett riktigt långt inlägg. I alla fall så tänket jag berätta om veckan. Har varit en ganska jobbig vecka eftersom att jag hade 3 st prov i fredags pus alla läxor man får varje dag. Jag hade American history (som var på 3 kapitel med typ 120 sidor plus om american constitution), engelska glosprov och Geometri prov. Historia provet är typ avgörande för mitt betyg, om man misslyckas på det provet så är man typ körd. Jag har C+ just nu och EF kräver ju att man har minst C i alla ämnen så jag hoppas att jag inte hamnar på D efter det här provet. Har A i alla andra ämnen just nu.
 
Så det har varit mycket pluggande i veckan, jag är dock rätt bra på att skjuta upp pluggandet till sista minuten så det blev mest pluggande i torsdags kväll. 
 
Nu är ju volleybollen över som jag berättade, och egentligen så har man rätt att ta en veckas paus innan man börjar med basketen vilket jag verkligen såg fram emot, men tydligen så är det bäst att börja träna i alla fall för annars tycker tränaren att man verkar lat och då är det stor risk att man inte kommer med i laget. Jag tog en ledig dag från träning i måndags men i tisdags så bestämde jag mig för att gå. Jag var förberedd på jättehård träning men vi behövde bara springa typ 1 och en halv kilometer och sen göra lite abbworkout och tränaren va inte ens där. Sen den andra träningen så var vi från volleybollen tvugna att lämna in volleyboll uniformerna så vi missade träningen. Jag och några andra tjejer bestämde oss för att träna själva i alla fall, så vi sprang och gjorde övningarna även fast det va svinkallt och ösregnade, riktiga krigare.
 
I tisdags så spelade varsity en volleyboll turnering här i Bryan så jag gick och kollade. Dom förlorade så då slapp man sitta hela dan igår och kolla på volleyboll. 
 
En ganska konstig grej som hände i veckan var när jag skulle ta en dush på kvällen. Dörren va låst (delar badrum med Delaney och Allison) så jag knackade på badrummet och på deras rum men ingen svarade. Jag gick ner till Steven och Michelle och sa att jag inte kunde komma in i badrummet och tillslut så kom dom upp och provade att öppna dörren till Delaneys rum men den var ju låst. Sen kom Darian och undrade vad vi höll på med. Så vi stod där alla 4 och bankade på dörren och skrek i säkert 15 minuter men inget hände. Så vi började seriöst tro att dom var döda för det va omöjligt att inte vakna av det. Steven började skruva ner dörren och Michelle och Darian klättrade ut genom fönstret till balkongen och började banka på deras fönster och efter kanske 5 min så öppnar dom dörren och frågar vad vi håller på med och ser helt förvirrade ut. Dom hade sovit hela tiden och inte märkt nånting alls, helt sjukt att dom inte vaknade. Mycket drama för att få ta en dush.
 
I fredags var det fotbollsmatch i Fairview, näst sista för säsongen. Det va svinkallt och regnade så jag hade på mig 3 st tjocktröjor och en regnjacka men jag frös i alla fall. Fick låna uggs av Delaney och när jag tog av mig dom var mina strumpor bruna för att dom hade läckt igenom. Sen så hann jag vara hos Gabe i en timme med Lindsi och Dakota, blev lite jobbigt läge när klockan var 12 vilket är mitt corfue och ingen kunde skjuss mig hem. Löste sig tillslut i alla fall. Sen igår lördags så åkte Steven och Michelle iväg så deras mormor och morfar har varit här hela helgen. Så vi åkte till Lima typ en timme bort och gick på ett historia museum och kollade på ett gammalt hus, inte det roligaste jag har gjort hittils. Idag ska jag göra läxor, städa badrummet och diska..mycket kul att se fram emot när man skjuter upp allt till sista minuten
 
Jag och Lindsi
 

Ännu en vecka

Ännu en vecka har passerat och vanligtvis så brukar jag ha massa saker att berätta men nu när jag verkligen börjar komma in i livet här så börjar veckorna flyta ihop så jag kommer inte ihåg exakt vad som har hänt i veckan.
 
Jag har spelat 3 volleyboll matcher i alla fall, i tisdags, torsdags och igår (lördag). Igår var min allra sista volleyboll match någonsin här på Edgerton highschool och i fredags var den sista träningen för mig. Lite småtråkigt sådär måste jag erkänna men gud så skönt det ska bli att ha 2 veckors paus innan basket try-outsen börjar den 26 oktober. Har hört att den första veckan av basketen är så jobbig att många spyr på träningarna, gissa hur taggad man blir då. Om jag nu skulle komma med i laget så kommer jag även få uppleva morgonträningar. Vad kan va bättre än att gå upp kl 5 för att träna basket i en timme när man fortfarande halvsover och sen duscha i skolan. 
 
Jag tror jag sa förut här på bloggen (inte för att nån ens kommer ihåg det) att jag tänkte spela softball som börjar efter basketen är slut, men jag har insett att jag kommer va helt lost med alla regler så jag kommer förmodligen köra track and field istället (friidrott). 
 
Juste i fredags när vi kom till skolan så var man ju som vanligt på bra humör eftersom att det va fredag och nästan helg men då visar det sig att brandalarmet har gått och så står det en brandbil utanför skolan. Eftersom jag och Darian blir avsläppta utanför grundskolan så var vi tvugna att stå med alla småbarn utomhus och vänta på att få gå in. Efter 10 iskalla långa minuter så säger dom att alla highschool barn hade gått in för 5 min sen och att vi kunde gå. Jaha tack så mycket för att ni berättar det! Sen så tjöt brandalarmet hela första lektionen till och från. Och som grädden på moset så var det även pictureday den dagen.
 
En annan grej som hände den här veckan var att som jag berättade förut så tog vi ju bilder med film på fotolektionen. Jag trodde bara att vi hade förra helgen att ta bilderna så jag stressade ihjäl mig för att hinna ta dom sen visade det sig att vi hade 2 veckor på oss. Men i alla fall bara för att jag va klar så bestämde sig min lärare att låta mig vara testkanin när vi skulle lära oss att framkalla filmen i ett mörkerrum. Så hela veckan har jag fått hålla på och framkalla min film inför typ 20 pers. Jag som hatar att göra saker när folk kollar på. Men det va kul att få se hur filmen blev i alla fall, blev rätt nöjd för att va första gången. 
 
Igår när jag kom hem från matchen så var jag så otroligt uttåkad av nån anledning. Det slutade med att jag, Allison och Delaney började spela poker och det höll på till kl 2 på natten. Vi körde riktig poker med såna där runda saker. Och slutligen idag så har vi varit i Fort Wayne och shoppat hela dagen. Blev ganska mycket shopping, hade kunnat köpa mer men vi ska till Chicago om typ 3 veckor så jag sparar mig tills dess. 
 
Nu ska jag slita mig från datorn och ta tag i pluggandet som jag av nån anleding alltid sparar till söndagskvällarna. Heidåååå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kände för att köpa ett par färgglada jeans har velat göra det länge men har aldrig blivit av.
 
Av nån konstig anledning så ser alla tröjor överdrivet förlängda ut på bilderna, dom är normal långa bara sa'tt ni vet. 
 
 
 
 
 
 

Homecoming danceee

Nu är hela fall homecoming veckan över och det har varit en ganska rolig vecka. I fredags så hade vi bara lektioner till kl 1 sen efter det så var det aktiviteter och grejer i gympahallen. Det var dragkamp, corn hall, basket och annat. Sen kunde man köpa milkshakes och tacos och godis. Vi satte även upp våra spiritsboard, alla årskurser gör en spiritboard var och sen skriver alla sina namn på den, det är som en skylt som man sätter upp inför fotbollsmatchen för att supporta laget. Jag var inte med och gjorde skylten dock för att jag inte kunde få skjuss till Edgerton. Sen till sist var det pepprally, inte det bästa jag vet. Cheerleadsen gör olika cheers och så ser dom vilken årskurs som är mest engagerad. Juste innan det så hade dom nån tävling för nåra av serniorsen som avgjorde vem som blev king och queen tror jag.
 
I fredags kväll så var det ju då homecoming game, jätte kul förrutom att det var runt 10 grader ute och spöregn. Hade på mig tjocktröja och en jacka och till och med vantar men jag frös så jag skakade i alla fall. Jag hade tänkt att stanna hela matchen men det var plågsamt så jag åkte hem efter andra perioden. Vårt lag förlorade ju ändå. 
 
Igår spelade jag en volleyboll match här i Bryan vilket var helt perfekt eftersom att vi bor 5 min från hallen vi spelade i. Vi krossade båda lagen helt så det blev korta matcher. Efter matchen så stressade jag, Allison, Delaney och Michelle iväg till Defiance för att glömska jag hade ju inte hunnit fixa skor till dansen, snacka om sista minuten. HIttade ett par svarta klackskor för 20 dollar(140 kr) riktigt bra köp. Sen åkte vi hem och jag började göra mig i ordning sen kom Gabe och hämtade mig i en Mustang(ville bara tillägga det hehe) och så var vi ju tvugna att ta bilder och sen iväg till homecoming dansen. Trodde att det skulle va helt dött där men nästan alla från skola kom, i början så gick alla bara runt och tog foton med varandra. När dom satte igång musiken började nåra tjejer dansa sen tvingade dom alla att gå ut på dansgolvet. Killarna stod bara och kollade medans vi tjejer dansade. Påminde väldigt mycket om disko i 4an eller 5an. Min och Gabe's plan var att stanna i en halvtimme och sen dra men vi stannade faktiskt i mer än en timme. Sen tröttnade vi och åkte hem till honom. 
 
Idag har jag i stort sett inte gjort nånting vilket har varit väldigt skönt som omväxling. Har städat badrummet, skypeat med Agnes och kollat på Grey's anathomy och Jersey shore. 
 

Dragkamp
 
Junior skylten, min årskurs.
 
Såhär mysigt var det på fotbollsmatchen
 
Jag och Gabe innan homecoming dansen
 
Jag och Alexis (Fick rosen när vi köpte biljetterna till dansen)
 
Jag och Keira
 
'
Jag och Sydney
 
Jag och Summar
 
Väldigt suddig bild på mig och Keisha
 
Här är alla som blev utsedda till Prom komitteen eller något
 

Långa inlägg...

Såg nu att mina inlägg är väääldigt långa...det är svårt att korta ner dom när man har mycket att berätta så jag ber om ursäkt om jag tråkar ut er med massa onödig fakta. Ska försöka korta ner lite nästa gång vill ju inte att ni ska somna innan ni läst klart hela inlägget. 

Homecoming week

Den här veckan är det homecoming week eller spirit week på vår skola. Varje dag så är det olika klädeteman. Här är teman för hela veckan:
Måndag- Twinday
Tisdag- Class age day (Freshman var bebisar, sophmore var barn, juniors var vuxna och seniors gamlingar) 
Onsdag-I'd rather be...day- 
Torsdag- Duct tape day
Fredag- Yellow and maroon madness day (det är skolans färger, gul och vinröd)
 
Jag hann inte planera nån tvilling outfit så jag klädde inte ut mig i måndags men många var riktigt satsiga. I tisdags så försökte jag klä ut mig så gott jag kunde tog på mig svarta jeans och en finare topp för att försöka se lite mer vuxen ut. Äger ju inga tantkläder så det var ganska svårt. Seniors var helt klart mest satsiga, dom hade sprayfärgat håret grått, dom gick runt med käpp och långa, blommiga tantiga klänningar och glasögon. En av killarna rakade håret så han bara hade hår på sidorna som en gammal gubbe och sen sprayfärgat det grått. Han såg helt seriöst ut att vara 50-60 år gammal. 
 
Idag var det alltså I'd rather be day och jag och en annan tjej hade planerat att klä ut oss som Bikers fråga mig inte varför det va hennes idé. Så jag tog på mig svarta jeans och skinnjacka men jag hade tyvär inga boots så outfiten blev inte helt fulländad. Men man tar ju vad man har. Idag så var det även auktion för fotbolls uniforms tröjorna som spelarna har använt den här säsongen. Så man kunde gå och skriva upp sitt namn och hur mycket man ville buda för tröjan. Jag bjöd 1 dollar(ca 7 kr) på Gabe's tröja, om nån bjöd över mig kommer jag bli riktigt sur. 
 
Tror inte att jag kommer slå in mig själv i tejp imorn på Duct tape day, säkert nån som kommer göra en hel outfit helt gjord av tejp, amerikanare kan ju vara lite galna ibland. Folk går verkligen all in när det gäller utklädnader. En kille idag hade bytt kläder med en tjej så han hade på sig tajta utsvängda tjej jeans, en rosa tajt topp med bh under, flip flops och en peruk. 
 
Hade ännu en 2 timmars försening i tisdags pågrund av mitt nya favoritväder dimma. Perfekt start på dagen när klockan ringer men man kan somna om igen och sova i 2 timmar till.
 
På fredag så är det homecoming fotballgame hoppas verkligen att vi kan vinna då. Trött på att se vårt lag bli krossade. Extra viktig match oxå! Sen på lördag kväll så är det ju homecoming dance. Jag har faktiskt en dejt till dansen, ska gå med Gabe. Jag Lindsi, Dakota och Gabe kommer åka dit tillsammans och sen stanna i kanske en halvtimme-timme och sen åka och äta middag eller glass eller nåt och sen åka hem till Gabe. Dom har gjort homecoming dansen ganska tråkig eftersom man måste dansa typ formell dans man får ju knappt röra varandra för det anses opassande. Jag har en klänning nu i alla fall men inga skor...har lite panik över det. Har ingen tid att åka och köpa skor så jag ska fråga om jag får låna av nån.
 
Nu ska jag återgå till att göra mina läxor och sen sooova! 
 
Här är min homecoming klänning som jag köpte lite hastigt i sista minuten. Åkte till Fort Wayne med Michelle, Allison, Delaney och Sarah(deras kusin) för att hitta en klänning. Gick runt i 2 timmar och kollade och kände mig fett kräsen. Ganska svårt att hitta en klänning här när alla klänningar är helt glittriga eller typ limegröna eller jätte stark rosa med paljetter osv. Inte riktigt min stil. Men tillslut hittade jag den här som var ganska söt enligt mig i alla fall. 
 

RSS 2.0