Busyyy

Som jag redan har sagt så har jag knappt nån fritid här så jag hinner aldrig blogga på vardagar. Så om ni inte tycker att jag uppdaterar så ofta så är det inte för att jag har brist på saker att skriva. Jag har massa saker att berätta men jag har bara inte tid att blogga. På fredag så har jag förhoppningsvis tid att göra ett inlägg om den här veckan.

Imorn har jag mina andra riktiga match kan jag berätta om någon ville veta och jag ska få prova att serva. Hoppas det går bra så de låter mig serva flera gånger! Det är borta match imorn så jag kanske kommer hem runt 11-12=ingen sömn.

Nu ska jag bokstavligen kasta mig i sängen och sova. Adios amigooos!

Bild på mig och Allison framför ett gigantiskt hus:


Pluggpluggplugg

Idag har jag varit i skolan, tränat och gjort läxor. Det är allt man hinner med på vardagarna här. Hade matteläxa, en engelska uppsats att skriva, ett häfte med engelska uppgifter och en historia uppstats. Duktig som jag är så har jag nu slagit in mina feta skolböcker också. Här slår man in sina böcker i papperskassar, trodde dom skojade först när dom sa det men tydligen inte. Om man inte slår in sina böcker här så kan man få kvarsittning så det är bäst att slå in dom!

Dom sätter betyg på allt möjligt konstigt här på lektionerna, om man har skrivit sitt namn på rätt ställe, skrivit med rätt färg på pennan, använt rätt sorts papper, hur mycket man deltar(inte så konstig regel), om böckerna är hela tror jag att man får pluspoäng och om man bara lämnar in läxan även fast man har gjort helt fel så får man poäng för det i alla fall!

Fick en trevlig överraskning ikväll när jag kom hem också. Tydligen så har jag missat att ta ett antal vaccinations sprutor, om jag inte börjar ta dom innan ett visst datum så kickar dom ut mig från skolan tills jag är vaccinerad så att jag inte ska smitta folk med alla dödliga sjukdomar jag bär på.

Jag som tog typ 10 sprutor inför USA trodde att det va sista jag skulle behöva ta på länge...

Nu tänker jag gå och sova godnatt kära läsare!

Mina feta skolböcker inslagna med papperskassar:


Lakehouse

Nu har jag berättat om hela fredags och lördags...vidare till idag. Idag var en jätte kul dag! Bästa på länge! Nic frågade förut om jag ville följa med till hans mormor och morfars lakehouse i Indiana men vi hade inte tid förra veckan att göra det så vi bestämde oss för att åka dit idag. Jag fråga Darian också om han ville åka med och det ville han såklart. Det tog bara 45 minuter dit, inte så långt med tanke på att det var i en annan stat. Det var hur fint som helst där, dom hade ett hus precis vid vattnet, det var en hyggligt stor sjö. Blev ganska avundsjuk måste jag erkänna, dom hade en liten golfbil som vi kunde göra runt i, en båt, vattenskoter, trampbåt, massvis med olika ringar man kan ha efter båten, vattenskidor och wakeboard osv. Vi började med att åka ut med båten för att åka wakeboard och ring. Nic visade oss sina wakeboarding och vattenskid skills, jag och Darian började lite lättare med att åka ring. Det var jätte varmt i vattnet(Som svensk är man ju van vid typ 18 grader här måste det varit runt 25). Det är ganska ansträngande att åka ring ändå det gick rätt fort så man fick hålla i sig rejält om man inte ville bli avkastad. Det blev inga mjuka landingar när man trillade av i farten, man stutsade och flög av, jag skrapade upp hela armbågen. Vi provade även att åka alla 3 på ringen då blev det ännu svårare när man knappt hade nån plats att hålla i sig. 

 

Darian vågade sig även på att prova wakeboard men det gick inte så bra. Han var nära nåra gånger men han kom aldrig upp. Det var några gamla gubbar som inte hade nåt bättre för sig så dom satt och skrek till Darian "Du kan lika gärna sluta du kommer aldrig lyckas komma upp på den". Då var Nic tvungen att få tyst på dom så han satte på sig vattenskidorna och stylade lite och då blev dom tysta. Jag provade också på att åka vattenskidor, det är sååå mycket svårare än vad det ser ut enligt mig i alla fall! Jag kanske bara är dålig på det. Jag kom upp på andra försöket men det var så himla ostadigt så jag ramlade efter 10 sekunder. Nu har jag provat det i alla fall, det var kul så länge det varade!

 

Vi blev även bjudna på middag där, dom hade grillat kycklingfilléer det var hur gott som helst. Fick träffa några av Nic's kusiner som kom tid för att äta. Vi åkte kom hem runt kl 9, hur trötta som helst. Resten av famljen var och shoppade på en stor outlet i Indiana lite synd att jag missade det, men vi hade en super bra dag så jag är glad att jag åkte dit! 

Imorn är det skola igen buhu! Skulle gärna ha en längre helg. Imorn ska den afrikanska utbytesstudenten börja i skolan också, hon har ju varit lite försenad. Hon skulle kommit hit för typ en vecka sen. Ska bli kul och se hur hon är, hoppas hon kan prata engelska hyggligt bra!

Bildbomb från dagen:

Sånna båtar åkte alla runt med där

Nic förbereder sig för att åka wakeboard

Man ser inte Nic så bra men här trillar han i alla fall

När han bytte till vattenskidor

Var tvungen att ta med den här bilden som jag tog precis innan han trilla, tyckte den såg så rolig ut!

Jag och Darian försöker ta oss upp på ringen. Ingen barnlek säger jag bara. 

Håller i oss för livet

Nåra minuter senare...

Jag lyckades hålla mig kvar!

Alla 3 åker

Väldigt guppigt

Nic och Darian

Darian när han provade wakeboarding

Vi spelade lite cornball också, ett spel där man ska kasta sandpåsar på ett bräde med ett hål i! 
Nic och hans morfar

 


X-country meet och EF middag

Efter den intensiva fredagen så ville jag bara sova hela lördagen men så blev det inte. Blev väckt klockan 10 för att äta gemensam frukost med hela familjen och sen kl 11 så åkte vi iväg till grannstaden Defiance som ligger ca en halvtimme bort. Vi åkte dit för att Michelle var där med sitt Junior high cross country lag som hon cochar på en stor tävling. Även highschool cross country laget var där känner några av dom så det var kul att få träffa dom!
 
Efter det så var vi hemma ett tag och då tog jag tag i mina läxor och hann även skypea med min kära mor och far hemma i Sverige. 
 
Sen runt kl 4 åkte hela familjen iväg till en EF middags/möte grej som var nånstans i nån grannstad in the middle of nowhere. Det är tydligen obligatoriskt att gå på två stycken sånna här möten för att få veta lite regler och annan information en gång i början av året och en gång i slutet. Det var min IEC(kontaktperson från ef) som ordnade det här. Alla skulle göra nån maträtt och ta med och vi gjorde så klart svenska köttbullar. Eller Steven gjorde dom rättare sagt!
 
Det var inte bara vi som var där utan det var andra utbytesstudenter också som bor i samma del i Ohio. Kände igen en av dom, Claire en tjej från Nederländerna som gick i samma klass som mig på EF-campet och hon tog samma plan som mig till Toledo. Sen var det 2 stycken tyska tjejer, en från Thailand och en kille från Italien. Det var kul att höra lite hur alla andra hade det i skolan och så. Dom hade även en lite sjö på tomten eller pond som dom säger här. Det var så himla varmt och vi hade med oss badkläder så jag, Darian och Allison bestämde oss för att bada. Vi trodde att andra också skulle ta med sig badkläder men vi var tydligen dom enda som ville bada. Det var gigantiska fiskar i sjön dom var typ samma storlek som en gädda, jag hatar ju att bada med fiskar men det gick bra i alla fall, ingen attackerade mig! Vi satt och pratade en stund med alla värdfamiljer och utbytesstudenter och Michelle och Steven sa sen i bilen: "du borde va glad att du fick oss som värdfamilj!" Jag kan inte annat än att hålla med, dom andra familjerna var ganska konstiga. 
 
Allison flätade mitt hår påväg till EF middagen
 
Den lilla sjön som vi fick bada i på EF middagen
 
Lite folk som var där

Work hard play hard

Har aldrig tid att uppdatera bloggen nuförtiden, prioriterar att vara social med familjen istället för att blogga hela tiden. Tänkte börja med att berätta om i fredags, det var min andra dag i skolan. Vi gjorde i stort sett samma sak på lektionerna som i torsdags. På keramik och fotoklassen så fortsatte läraren att visa sina fantastiskt intressanta bilder från sin resa till Jordanien och Israel. Hon verkar vara lite halvt senil för hon började visa samma bilder som hon visade i torsdags, väldigt tråkigt i alla fall eftersom jag har den läraren 2 lektioner i rad så jag fick se bilderna 2 gånger. Dom andra lektionerna flöt väl på som vanligt, kändes som tiden gick extremt långsamt. 
 
Fick lite läxor också, himlans tur det så jag alltid har nått att göra. Varför skulle man vilja ha fritid när man kan göra läxor varje kväll? Fattar inte hur man kommer ha tid att göra alla dessa läxor. Kan ju säga R.I.P till min fritid redan nu. HIttils har jag fått 2 läxor, fick en i engelska där man skulle skriva om sitt första minne, bästa minne, värsta minne och vad man ville göra i framtiden. Blev ca 1 och en halv sida. Sen fick jag en läxa i American history som var att man skulle läsa hela första kapitlet och sen göra en sammanfattning av kapitlet på en halv sida. Det kanske inte låter så jobbigt men grejen är att ett kapitel i den här boken är runt 40 sidor. Sånna här läxor kommer jag få varenda dag. I Sverige så skulle jag klaga om jag fick 5 sidor att läsa. Man har ju bara en dag på sig att göra varje läxa här också, helt sjukt. 
 
Efter skolan så var det träning som alla andra dagar den var bara en och en halvtimme lång vilket var skönt efter ha haft en intensiv skoldag. Jag har hört andra berätta att rykten sprid väldigt fort på amerikanska highschool eftersom att det gillar drama, fick bevis på det i fredags. I skolan i fredags när jag var påväg till min fotoklass så kom en kille som också går i min fotoklass Andrew heter han tydligen, han frågade om han kunde gå med mig till lektionen. Självklart sa jag ja, alltid trevligt att slippa gå ensam. Det jag inte visste var att han hade en flickvän i mitt volleyboll lag och hon hade tydligen sett oss när han gick med mig till lektionen. Det hade hon berättat för en tjej som hade berättat det för en annan tjej i mitt volleyboll lag och sen på träningen kom hon och sa till mig "jag hörde att du fick sällskap till lektionen". Ja det är lite kul att en sån liten grej kan bli en stor grej på så kort tid. 
 
Efter träningen så hann jag bara åka hem och äta middag sen var det iväg till den första riktiga amerikanska fotbollsmatchen, den första var bara övningsmatch. Det var mer folk här den här gången och det var cheerleaders som dansade och skolans band spelade. Sen när spelarna kom in på plan så stod alla på sidorna och gjorde high fives. Jag satt med några tjejer från volleybollen, det var kul i kanske 1 timme men sen när man insåg att det var lika lång tid kvar så blev det lite långtråkigt. Man blev trött av att stå upp i 2 timmar, speciellt efter en hel skoldag+träning. Efter det var jag helt slut! 
 
 Bilder från fotbollsmatchen i fredags:
 
Skolbandet som spelade innan matchen
 
 
Vi gjorde high fives med laget!
 
 
I början av matchen
 
Här ser man alla cheerleaders och fotbollspelarna
 
 
 
 
 

Back to schoool

Idag var en väldigt intensiv dag. Hade bara sovit i cirka 6 timmar, så det var ingen bra start på dagen. Om jag har sagt tidigare att jag såg fram emot att börja skolan så tar jag tillbaka det nu. Fattar inte hur jag ska klara ett helt år med det här helt seriöst. Första lektionen hade jag englelska med Mr Ga(y)hagan, han är inte bög men alla uttalar hans namn så. Lektionen gick ganska bra, hade svårt att hålla ögonen uppe dock. Sen hade jag studyhall vilket var slöseri med tid när man inte har några läxor att göra. Efter det hade jag American history och den läraren skrämde mig lite, kändes som att man var med i armén. Han hade sin "4 sekunder regel" om man blundar i 4 sek så räknas det som att man sover och då får man kvarsittning. Man är bara tillåten att använda blå eller svart bläckpenna. Om man ska lämna in läxor så får det inte synas att man har rivit ut pappret från en skrivhäfte, man måste ha ett lösblad eller vara väligt bra på att riva så att det inte syns att det är från ett skrivhäfte. Man måste alltid ha mappar till alla papper, ingen mat på lektioner, inget tuggumi, man får inte lämna sin stol om man inte måste spy eller blöder. 

 

Min videoproduktions lektion och Who wants to be a millionaire lektion hade jag med en lärare som heter Mrs. Stark(Man kallar alla lärare för Miss, Mrs eller Mr och deras efternamn här). Hon verkar hur bra som helst, hon hade inte massa konstiga krav på vad för papper och penna man avänder.  Jag hade även samma lärare i 2 andra ämnen, keramik och foto. Kommer inte ihåg vad läraren heter...kommer bara ihåg att det var svårt att inte somna på hennes lektioner. Hade henne två lektioner i rad och hon gjorde EXAKT samma sak på båda lektionerna. Vi hade äran att få ta del av ett bildspel av hennes spännande resa till Jordanien. Hon stannade på varje bild i evigheter och berättade långa historier om alla bilder. 

 

Jag har även geometri varje dag, den läraren verkar lite speciell, Mr. Kauffman. Han spenderade hela lektionen åt att berätta för oss hur otroligt viktigt det är att man gör läxor, hela framtiden hänger på att man gör sina läxor. Vi kommer få läxor att göra varenda kväll...kommer inte ha någon fritid. När han pratar så ger han i från sig små konstiga ljud ibland och ena sekunden så viskar han och sen helt plötsligt så skriker han nästan, han andas typ inte ens när han pratar. Det är bara non-stop pratande och ibland säger han "hänger ni med?" man hinner inte ens säga ja innan han börjar prata om nåt annat. En annan konstig grej med honom är att när han rättar prov så bryr han sig inte om man har rätt eller fel bara man har försökt lösa uppgiften så får man rätt, kan ju inte direkt klaga på det. Jag vet redan nu att jag kommer ha prov nästa torsdag!

 

Glömde att berätta om lunchen. Här äter alla highschool elever lunch samtidigt så det blir väldigt fullt i deras lilla matsal. Här måste man betala för sin lunch om man vill ha lunch från cafeterian(skolmaten). Man får välja mellen två rätter, idag var det pizza och något annat, jag valde pizza eftersom att jag inte visste hur man valde. Sen fick man välja en liten mugg med konserverad frukt och det fanns typ bara mjölk att dricka. Sen måste man säga sitt skol-id nummer till en mattant så dom kan ta betalt. Väldigt komplicerat tycker jag. 

 

Alla i skolan är väldigt hjälpsamma och trevliga och hjälper mig att hitta till klassrummen. Inte för att jag direkt behöver hjälp skolan är inte ens stor, men det är snällt av dom att hjälpa till i alla fall. 

 

Efter skolan var jag tvungen att sitta kvar och vänta i 45 min på att bussen till Paulding(Staden vi spelade vår volleyboll scrimmage i) skulle gå. Jag behövde inte vänta själv i skolan som tur var nästan alla i laget stannade kvar. Det var en ganska stor skola vi spelade i(det är Stevens gammla highschool). Vi mötte bara Paulding highschool, vanligtvis brukar vi möta flera olika skolor. Vi körde typ i två timmar mot dom sammanlagt blev det 5 matcher, vi vann 2/5. Jag fick spela 2 gånger, jag lyckades fixa ett poäng och sen så smashade jag ett antal bollar. Kändes om att det gick rätt bra idag. Efter matchen så bjöd skolan oss på pizza(blev pizza till både lunch och middag) glass, kakor och läsk. Jag kom hem runt kl 9 och ville bara slänga mig på sängen men jag hade MASSA papper att fylla i och så skrev jag det här långa blogginlägget. Men nu ska jag äntligen sova, godnatt!

                         

                    

                      Imorse när jag gjorde mig redo för första dagen i skolan

                    

 

 

 

 

               


Nära katastrof

Igår(tisdag) efter träningen så var det öppet hus på skolan. Det innebär att man kan gå runt och träffa alla lärare i klassrummen och få lite information om klasserna osv. Jag hade med mig mitt schema och så följde vi det så jag visste vilka klassrum jag skulle va i. När vi kom till klassrummet där jag skulle ha min fotoklass så hälsade vi på läraren och sen går och hon och kollar på ett papper och säger: "Tyvärr den här klassen är överbokad så du är en av dom som vi var tvugna att stryka". Bara för att dom hade för få kameror och för många elever. Jag försökte att fortsätta le och inte säga nåt olämpligt....fotoklassen va ju den klassen jag VERKLIGEN ville ha och så säger hon att jag inte kan ta den!
 
Så vi var tvugna att gå till the guidance consuler för tredje gången(Blev ju kickad från year book klassen tidigare) och ändra mitt schema men då kommer Steven på att hans bror hade precis en sån kamera som man behövde i fotoklassen. Så Steven ringde sin bror och frågade om jag fick låna kameran sen sprang vi tillbaka till fotoläraren och frågade om jag kunde vara med i klassen om vi fixade en egen kamera. Som tur var sa hon ja så vi gick till guidance consulern som redan hade ändrat mitt schema och sa att jag kunde va i fotoklassen så hon ändrade tillbaka. Så allting löste sig tillslut...men det var nära katastrof där ett tag!
 
Idag så kom Nic och hämtade mig i Bryan(han bor i Edgerton) vi hade tänkt åka och bowla innan våran träningar som började kl halv 4 och 4, men Bryan bowling öppnade inte förräns kl 3 så vi fick åka till en grannstad som heter Butler. Det var hur billigt som helst att bowla där bara 5 dollar/ timme vilket är cirka 35 kr/timme. När vi kom dit var det heeelt tomt men tydligen så kommer highschool elever från Butler dit och kör bowling på gympan. Vi hann köra 3 och en halv match på en och en halv timme. Vi slog vad innan bowlingen att om jag vann så skulle han bjuda mig på lunch och om jag vann skulle jag posta en bild när jag gjorde nån ful grimmage på instagram. Han vann alla matcher hehe och det slutade med att jag "glömde" posta bilden på instagram och han bjöd mig på lunch i alla fall.
 
Vi åt på subway, innan vi gick in så kom vi överens om att vi skulle låtsas som att han var en brittisk utbytesstudent bara för att han gillar att göra sin brittiska accent och att jag var en svensk utbytesstudent(jag behövde ju inte låtsas). Så vi gick in och beställde och han började prata på brittiska och dom gick verkligen på det haha. Dom började fråga oss saker om England/Stor brittanien och Sverige. Nic visste ju inget om England så han fick bara hitta på nåt. Kanske inte låter så kul nu när jag berättar det men det var kul då i alla fall!
 
Imorgon så är det första dan i skolan. Börjar bli lite nervös faktiskt men inte så nervös som jag trodde jag skulle vara. Jag vet inte om jag har sagt det men jag kommer att vara en Junior i min skola alltså 11e klass. Jag skulle gärna kunna ha sommarlov ett tag till men det ska samtidigt bli kul att komma igång med skolan. Jag har ju inte så svåra lektioner hoppas jag i alla fall och jag behöver bara få C i alla ämnen vilket är som ett E i Sverige. Nic har lovat att hjälpa mig med ceramics klassen och jag vet att jag har en del klasser tillsammans med tjejer från volleybolll-laget! Det räcker tydligen inte med att det är första dan i skolan vi ska även spela en volleyboll match i en annan stad direkt efter skolan. Nu måste jag gå och packa min väska för skolan imorn! Peace out. 
 
Fina bowlingskor
 
Nic satsar på strike
 
Granny styleeee
 
 
Här är bilden som jag skulle ha postat på instagram...bjuder på den! 
 
Big foot eller vad?
 
 
 
 
 

Party in the USA

Orkade inte uppdatera bloggen igår så det blir ett längre inlägg nu istället, hoppas ni orkar läsa hela inlägget utan att somna. I lördags kväll så var det partyy här hos min värdfamilj. Michelle hade ju bett en tjej i Darians klass att bjuda in lite folk hon kände.

I början var det ganska tråkigt och stelt för att nästan ingen var där, inte ens tjejen som hade fixat festen. Efter nån timme så började folk komma och vi började spela kort och alla hade kul! När alla hade dragit runt 2-3 så var det bara jag, Darian, JP(Darians kompis som typ har flyttat in i vårt hus), Joe och Nic. Vi bestämde oss för att åka till Wallmart för att Darian hade slut på sin energidricka som han dricker konstant.

Det är många skumma människor som hänger på Wallmart på kvällarna. När vi skulle gå till bilen så stötte vi på 2 st killar som såg ut som värsta lantisarna med cowboy kängor och grejer och frågade oss om vi visste nån fest i närheten. Vi sa nej och tänkte gå och då säger dom "men vi har massa öl vi kan ju starta en fest här". Eehh ja vi vill jätte gärna stå och dricka öl med två efterblivna lantisar utanför Wallmart kl 3 på natten. Väldigt generöst erbjudande men vi tackade nej!

När vi kom tillbaka hem så var alla killar hungriga igen och åt upp halva vårt kylskåp(överdriver inte). Fanns nästan inget att äta till frukost.

Det blev en lyckad kväll i alla fall tillslut. Ja det var lördagen det, igår åkte hela familjen förutom Darian som fortfarande va trött sen i lördags, och Delaney's kompis och spelade putt-putting(minigolf). Det var kul förutom att det var så sjuuukt varmt och att den här familjen kan bli väldigt tävlingsinriktade. Det är lite synd att det blir så mycket drama bara av att spela minigolf, men jag är ju i USA nu så det är bara att vänja sig vid drama!

Vi åkte även go-cart och sen åt vi lunch på Buffalo wild wings. Hade väldigt höga förväntningar innan vi åt för att Delaney och Allison hade sagt att det har en av deras favoritrestauranger och att deras kycklingvingar var såå goda. Men det kan jag tyvärr inte hålla med om!! Har gillat i stort sett all mat sen jag kom hit men usch det där var inte gott. Alldeles för starkt också.

Nu har jag precis kommer hem från min 2 och en halv timme långa träning, ikväll så ska vi på orientation i skolan. Man får typ en guidad tur runt i skolan och de berättar lite regler och sånt.


Går ju inte att ha en fest i USA utan röda muggar.

Spelar minigolf!

Buffalo wild wings där vi åt lunch. Gå inte dit om du gillar god mat!


USA vs Sverige

Nu har jag varit i USA i 27 dagar, nästan en månad och det finns en del skillnader på livet i USA och Sverige.

I USA så använder man sällan kniv när man äter, min värdfamilj använder nästan alltid bara gaffel. På de flesta restauranger får man be om en kniv om man vill ha det.

Folk sminkar sig överdrivet mycket här. Varje volleyboll träning så kommer alla med ögonskugga, foundation i hela fejset osv. I Sverige skulle jag aldrig tänka tanken att stå i en timme och sminka mig och göra mig fin inför en träning för att sedan svettas bort allting.

Det är inte direkt någon nyhet att folk äter mycket onyttig mat här. Man dricker cola till frukost, chips till de flesta måltider, pommes frittes, kakor, allt är friterat och det är socker i allt. Förstår inte hur folk lyckas hålla sig smala här även fast de äter den där maten.

När folk bestämmer sig för att vara lite nyttigare här så dricker dom diet cola istället för vanlig cola. I Sverige så dricker vi vatten eller nåt annat som inte bara innehåller massa socker och grejer.

Här så har dom alltid sin dricka i små flaskor som bara räcker till en person. Det är verkligen slöseri med pengar och med material till att göra alla små föpackingar istället för att göra stora. 

Här kan man inte slänga ur sig massa svordomar det anses vara väldigt illa, framför allt om man gör det till en vuxen. I Sverige så är det ingen stor grej om man skulle råka säga ett fult ord. Så det är faktiskt en fördel med USA!

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden på familjens hund Oscar från igår när vi va ute på promenad. Han är helt hyper så fort man släpper honom lös så springer han runt som en duracellkanin i cirklar och hoppar och skuttar

 

Man blir trött av att springa så det fick bli en vattenpaus

Dom tog fram Oscars gamla tröja han har blivit lite rundare sen senast han använde den. Såg ganska löjligt ut haha stackars hund!


American football

Har precis varit och sett min allra första amerikanska fotbollsmatch. Det var bara en scrimmage alltså en övningsmatch, mellan min skola och nån annan skola. Vårt lag sög. Dom blev typ utklassade, hoppas de blir bättre tills dom riktiga matcherna börjar!

Det var bara jag och Darian som gick och kollade på matchen från min värdfamilj. Träffade många av tjejerna från volleyboll laget där också. I början så var det tråkigt att kolla på matchen, varken jag eller Darian förstod spelet så vi bara satt där och stirrade och försökte hänga med i spelet.

Det blev roligare sen när vi träffade nåra av Darians kompisar som vi stod och pratade med resten av matchen. Jag sa omedvetet ja till att gå på en date med en kille, här räknas bio som en date vilket jag inte fattade. Sen blev jag erbjuden att sitta vid en killes lunchbord första dan i skolan...får se vad jag gör med det erbjudandet. Lärde dom lite svenska ord också, väldigt kul att höra amerikanare uttala svenska ord.


Ny väska

Eftersom att man är tvungen att släpa runt på miljontals böcker här i staterna så måste man ha en "book bag". De flesta kör på ryggsäck...tror senast jag använde en ryggsäck i skolan var när jag gick i 2an. Så jag beställde en väska från Abercrombie and fitch igår istället och fick hem den redan idag! Vi upptäckte igår att jag och min värdsyster Delaney hade beställt exakt samma väska lol.

Såhär ser den ut:


Fredag och ingen träning

Fick veta igår att vi inte hade nån träning idag eller det var valfritt, om man ville så fick man komma från 8-9 och träna. Hmmm låt mig tänka lite ska jag gå upp kl 7 för att träna i en timme eller ta sovmorgon? Svårt val. Hehe kanske låter lite lat men jag har faktiskt tränat varje dag så jag tycker att jag förtjänar att ha lite ledigt.
 
Ja juste ja vi spelade match igår, gick dåligt för mitt lag. Jag fick spela lite gick mycket bättre nu än förut. Jag lyckades få över bollen hela 3 gånger!! 
 
Jag har oxå ändrat mitt schema, nu har jag bytt till lite svårare matte kommer att ha geometri istället. Nu kommer jag ha matte med dom som är lika gammla som mig istället för 4 år yngre. Jag fick tydligen inte ha year book vilket suger...man va tvungen att ha tagit nån annan class innnan eller bli rekommenderad av läraren, så jag bytte till Who wants to be a millionaire? Vet inte exakt vad det är men tror det har nånting med företag och ekonomi att göra. Enligt Michelle och Steven så är det en väldigt lätt class för att till och med Darian klarade den. Han gillar inte riktigt skolan. 
 
Såhär ser mitt nya schema ut:
 
 
Ikväll är det den första amerikanska fotbollsmatchen, eller det är en så kallad scrimmage som är en övningsmatch. Tror att jag kommer gå på den, hela staden lär vara där!

Roliga lagar i Ohio

USA är ju känt för att ha många konstiga lagar, hittade lite roliga lagar som gäller i Ohio:

  • Kvinnor är förbjudna att bära lackskor offentligt
  • Det är olagligt att fiska valar på söndagar
  • Det är olagligt att få en fisk berusad
  • Ohio's förar utbildnings manuell säger att du måste tuta när du passerar en annan bil
  • Amning är inte tillåtet offentligt
  • Det är olagligt för mer än fem kvinnor att bo i ett hus
  • Ingen får arresteras på söndagar eller på den fjärde juli

       


Foto med volleyboll laget osv

Igår innan träningen så blev vi fotade med laget. Jag sov ju över hos Tabbitha så jag åkte direkt därifrån till skolan och träffade Michelle för att fixa mitt schema hos skolans giudance counsler. Planen var att jag skulle fixa mig för fotot efter mötet tillsammans med Tabbitha och Sarah hemma hos Tabbithas syster som bor precis vid skolan men mötet tog lite längre tid än vad jag trodde så jag hann bara dra på lite mascara som hastigast. När jag kommer dit så har alla sminkat sig och fixat håret som att det vore prom och jag hade bara håret utsläppt och lite mascara på mig. Trodde inte att det var så viktigt att fixa sig för ett volleyboll foto men där hade jag väldigt fel. Som grädden på moset så var vi ju tvugna att ha på oss våra volleyboll uniformer= mina gigantiska fula shorts som var typ 10 storlekar för stora.
 
Jag hade knappt sovit nått natten innan så jag hoppas att jag inte ser helt död ut på alla bilder, vet inte ens om jag log eller inte. 
 
Nu har jag i alla fall fått mitt schema men jag kanske måste göra lite ändringar på det. Jag valde kursen Algebra 1 som är samma kurs som Delaney kommer att läsa och hon är 4 år yngre än mig. Steven tror att det blir alldeles för lätt för mig så jag ska försöka ändra till en lite svårare mattekurs. 
 
Igår kväll när vi skulle åka till Wallmart och handla så fick vi veta att det var en kvinna som hade låst in sig på en toalett där och försökt begå självmord. Tycker synd om henne men hon kunde ju valt en bättre plats att begå självmord på?! Hon överlevde i alla fall här ser man ambulansen som kom och hämtade henne
 
Mitt schema som der ser ut nu, dom enda jobbiga lektionerna jag har är matte, historia och engelska annars så har jag bara tagit roliga lektioner som foto, videoproduktion, hjälpa till med yearbook, keramik klass där man gör skålar och vasar av keramik och sen har jag studyhall där man gör sina läxor. 
 
Dom här lektionerna kommer jag alltså ha varje dag hela den här terminen. Jag börjar skolan kl 8.00 varje dag och slutar kl 3. 
 
Nu ska jag iväg och spela en till övnings volleyboll match i nån annan stad. Är inte så taggad på att spela volleyboll just nu har knappt haft en ledig dag sen jag kom hit till min värdfamilj så jag skulle inte ha nått emot att bara ligga i soffan hela dan. Hoppas att vi kommer hem tidigare ikväll än förra gången då vi kom hem kl 11 på kvällen. Har träning kl 9 imorn på morgonen så jag skulle gärna vilja sova lite! Hoppas ni har haft en bra dag hemma i Sverige! 

Sleepover

Igår efter volleybollmatchen så följde jag och Sarah med Tabbitha(En senior från volleyboll laget) hem och vi sov även över där. Jag som tyckte att själva staden Edgerton ligger på landet...hon bodde verkligen på landet. Man såg majsfält så långt ögat kunde nå. Det hade sin charm i alla fall! Vi började kvällen med att grilla korv vid deras eldstad som dom hade utomhus. Vi åt middag och sen kollade vi på pretty little liars(en tv-serie) som jag älskar!! Jag fick även prova smores som består av en grillad marshmellow som man lägger mellan två kex med choklad. Såååå gott!! Om ni inte har provat det så gör det. 
 
Vet inte varför men vi fick för oss kl halv 10 på kvällen att vi ville sova i ett tält istället för i huset, så vi satte upp tältet på deras baksida. Det var ganska mysigt att sova i tält förrutom att Sarah inte hade lust att sova hon låg och skrattade och rullade runt i tältet medan jag och Tabbitha försökte sova. Vi hade även en hundvalp i tältet när vi sov så när vi vaknade var det hundhår överallt. 
 
Fick höra en del saker om skolan och andra elever som man bör undvika enligt dom. Folk gillar verkligen drama här. Alla verkar snacka skit om varandra och sno varandras pojkvänner hit och dit. Fick även veta att typ nästan alla är kusiner eller släkt med varandra på nåt sett här. Incest eller vad? Det är ju en liten stad så folk tar väl vad dom har. Nu får jag den här staden att låta creepy vilket den inte är. 
 
Det var kul att lära känna dom lite bättre i alla fall dom är hur trevliga som helst!
 
Tabbitha, Jag och Sarah

The amazing race

Igår hade vi en lite annorlunda träning, vet inte om ni har sett tv-programmet the amazing race, tror det går på 6an. För er som inte vet vad det är så är det en tävling, tror att de tävlar två och två. Dom får en lapp eller nåt där det står vart dom ska och dom måste själva ta sig dit utan hjälp och när de kommer fram till den första platsen så får de nån uppgift att göra och när de har klarat det får de en ny lapp. Det går ut på att komma först till slutdestinationen. Är inte så bra på att förklara men hoppas ni fattade ungefär i alla fall!
 
Igår hade vi alltså en miniversion av The amazing race, vi var 5 st i varje lag. Vi började i voleybollhallen där vi skulle gå i ett led och runda en kon, med en volleyboll mellan varje person. Man fick inte hålla i bollen med händerna så man var tvungen att trycka sig emot varandra så bollarna inte trillade ner, då var man tvungen att börja om igen. Vårt lag blev sist klar så vi hamnade lite efter! Man fick en lapp där det stod vart man skulle, vi var tvugna att springa ganska långt. Orkar inte berätta i detalj om hela tävlingen men ett uppdrag var att man skulle blåsa såpbubblor genom en ring som var typ 2 meter bort, hitta marshmellows i en hink med mjöl, lägga sockervaddsbitar i en skål på huvudet med en sked med förbundna ögon, smaka bebismat och lista ut vad den innehöll( jag fick sötpotatis smakade skit), det var ett frågespel med volleyboll frågor, hålla 8 ballonger i luften i 1 min, blåsa ner plstmuggar från en stol med ett sugrör, kasta en tennisboll i en hink osv osv. En av lapparna vi fick var på svenska haha så alla fick använda google translate men mitt lag hade ju turen att ha en mänsklig översättare. 
 
Även fast vi kom näst sist(bättre än sist iaf) så var det en kul dag! Senare på dan så hade vi en övningsmatch igen fast den här gången var det på hemmaplan och mot gamla Edgerton elever. Satt på bänken och hoppades på att de inte skulle be mig att spela...men det är klart dom gjorde det! Var lika förvirrad som förra gången men som tur är så hjälpte alla i laget mig var jag skulle stå och vad jag skulle göra. 
 
Junior tjejerna från laget (som kommer gå i samma klass som mig i skolan) i en av volleyboll coachernas hus där vi fick värsta taco buffén efter The amazing race
F.v Sarah, Jag, Jamie, Devin, Kaelyn, Hannah Herman och Hannah Walker
 
Serious faces

Har mycket att berätta...

Även fast jag har sommarlov här så är det fullt upp på dagarna så jag har en del att berätta för er. Jag tänkte dela upp allt i olika inlägg så det inte blir så rörigt. Har haft träning varje dag som vanligt den här veckan, jag fortsätter att bygga på mina blåmärken på armarna. Var iväg och spelade lite tennis i måndags med min värdfamilj så det blev dubbel träning den dagen.
 
På tal om absolut ingenting...fick veta för nån dag sen att de kommer ordna en fest här på lördag för folk i min skola. Det var Michelle's(min värdmammas) idé och hon bad en tjej som kommer att gå i min klass att bjuda in folk hon känner. Hoppas det inte blir stelt bara...känner ju inte så många här än. Jag hoppas dom köper röda och blåa muggar som dom alltid har på fester i amerikanska High school filmer.
 
Jag har fått höra lite intressanta saker som amerikanare tror om oss i Sverige. En tjej frågade om vi hade alligatorer som simmade i våran hav (det visar hur bra deras geografikunskaper är), en annan tjej frågade om vi brukade äta getter(vet inte om jag redan hade berättat det), de tror att vi äter fisk hela tiden, att vi inte hade några mobiltelefoner och att det finns isbjörnar i Sverige osv. Det är kul att höra vad dom tror om oss. 
 
 
 
 
 
 
 

Soak City

Igår spenderade vi dagen på Soak city som är en vattenpark som ligger precis brevid Cedar Point det stora nöjesfältet, som vi säkert kommer besöka senare. Det var hela mina värdfamilj, deras kusiner Sarah, Jennifer och Lydia och deras mamma som åkte dit. Som tur var så var vädret bra hela dan. Mindre bra var att jag brände hela kroppen. Hann inte ta på mig så mycket solkräm innan...det ångrade jag när vi kom hem. Det var verkligen brutalt...gör ont när jag rör på mig! Det blir ett kul minne som man kan skratta åt senare!
 
Dagen blev lyckad i alla fall, har saknat att bada det var ett tag sen jag gjorde det sist. 
 
 
Jag
Jag utanför Cedar point och Soak city
 
Den gula höga bergochdalbanan i mitten heter Dragster och är en av världens högsta och läskigaste bergochdalbanor.
 
Här ser man en av vattenrutschkanorna
 
Här är en del av Soak city 
 
Utanför kinesiska restaurangen som vi åt middag på 
Fv. Delaney, Allison, Jag och Darian
 
Dom här visa orden fick jag från min fortune coockie
 
Var tvungen att ta en bild på Darians efterrätt, den var verkligen gigantisk. Tänk er typ 5 st stora kladdkakebitar ihoppsatta. 
 
 

Shopping i Fort Wayne

Dagen började med en stadig frulle som min värdpappa Steven hade lagat. Han gjorde en riktig amerikansk frukost, var typ som en buffé. Han hade gjort amerikanska pannkakor, nån sorts kanelrullar, toast, french toast osv. Jag höll mig mest till pannkakorna som var jätte goda! 
 
Efter frukosten så begav sig hela familjen inklusive Delaney's pratglada kompis iväg till ett shopping mall i Fort Wayne som ligger i grannstaten Indiana. Ska försöka besöka så många stater jag kan medan jag är här!
 
Det var ett ganska stort mall som vi var på dom hade alla mina favoritaffärer: Abercrombie and fitch, Hollister, Forever 21, American Eagle, Victorias secret och H&M. Det blev en väldigt lång  och dyr dag. Det är mentalt ansträngande att gå i massa affärer där man vill ha allt som man ser men inte kan köpa allt. Hittade en del kläder i alla fall köpte en klänning, en kjol, ett par skor, en mysig tjocktröja, en topp, ett par mjukis shorts från abercrombie and fitch och ett par till volleyboll shorts. 
 
Det blev en väldigt lyckad dag men är väldigt trött efter att ha sprungit runt på massa affärer. Imorn ska hela värdfamiljen och deras kusiner och deras mamma plus en till kusin(2 av dom är i min ålder och går i min skola) åka till en vattenpark. Har inte badat på länge så det ska bli kul, vädret ska bli ganska bra oxå 27 grader och sol!
 
Hittade katten Fischer(som sitter i nån konstig ställning) igår i min säng när jag skulle sova...den var inte lätt att få bort från sängen. 
 
På väg mot shopping mallet, huset man ser är ett amish hus. För er som inte vet vad Amish folk är så är det människor som lever som på 1800-talet, dom har ingen elektricitet, dom åker runt med häst och vagn, jobbar som bönder och dom har egna amish-skolor som barnen går i.
 
Det var fullt av Amish folk på väg till Fort Wayne
 
Gränsen till Indiana!
 
Smyfotade lite Amishfolk i gallerian hehe, såhär går dom alltså klädda med fina vita mössor och långkjolar.
Hela shoppinggänget förutom min värdmamma Michelle som tog bilden
F.v Darian(som är lika gammal som mig), Steven (min värdpappa), Jag, Allison, Delaney's kompis, Delaney
 
Här är slutresultatet från dagens shopping
 
Nu på kvällen så roade jag och mina värdföräldrar oss med att prova att äta chilifrukter. Brännan i halsen kom inte förens efter nån minut så jag fortsatte att äta och kände mig fett tuff...ångrade det senare! Det kändes seriöst som att min hals brann!! Men det var värt det i alla fall
 
En av chilifrukterna vi provade, det här är en av världens starkaste!
 
 

Blod svett och tårar

Kom på nu att nästan alla mina inlägg handlar om volleyboll dom senaste dagarna så det kanske verkar som att det är det enda jag gör just nu...och det är typ nästan sant.  Jag gör ju såklart andra saker oxå men det känns som att volleybollen är mest intressant att berätta om. 
 
Igår spelade vi vår första övningsmatch, det va i en annan stad som heter Kalida, tog typ en timme med buss. Jag är i Junior Varsity team som är det näst bästa laget efter varsity. Eftersom att vi är yngre och sämre så fick vi spela i en liten instängd luktande hall utan ac. 
 
Jag tror att vårt lag vann 2 av 4 matcher, vilket är ganska bra. Jag spelade i hela 2 minuter...dom 2 minuterna var nog mina mest förvirrade minuter i mitt liv. Jag kanske överdriver lite men det var ganska svårt. Jag hade positionen mitten fram men tydligen så skulle jag börja till höger och byta plats med nån när de hade servat och sen skulle jag blockera bollar och jag skulle smasha bollar osv osv. Det blev för mycket på en gång så jag höll mig till bänken resten av matcherna. 
 
På vägen hem från matchen så fick jag uppleva ännu en regn och blixtstorm, så jag kom hem från Kalida runt kl 11 på kvällen genomblöt och trött. 
 
Idag fick vi våra matchställ, jag valde nummer 23 som Nathan Scott har i One tree hill. Fick dock storlek M på byxorna vilket inte var så kul...dom är gigantiska!
 
 
 

What doesn't kill you makes you stronger

Nu har jag överlevt 3 dagar med 3 timmars volleybollträning i rad! Jag har ont i hela kroppen och blåmärken på händerna och armarna men jag lever i alla fall. Idag fick man veta vilka som fick va kvar i laget och vilka som fick lämna...till min stora förvåning så fick jag vara kvar!!! De sa att jag kanske inte skulle få spela så mycket i matcherna i alla fall i början men att jag skulle få fortsätta träna. Vet inte vad jag skulle gjort om jag blev kickad från laget...kanske crosscountry eller nåt, aja nu behöver jag inte fundera på det längre. 
 
När jag gick från träningen så var det en tjej som hade blivit kickad från laget, tydligen så "hade hon ingen framtid inom volleyboll" enligt tränarna. Tycker att det är så konstigt att de inte låter alla spela, det är inte värsta elitnivån ingen i laget har väl egentligen en framitd inom volleyboll?! Det är en jätte liten stad och en skola med typ 300 elever så dom skulle lika gärna kunna låta alla spela.
 
Imorn har vi en övningsmatch i en stad ca en timme här ifrån vet inte om jag kommer få spela nåt men hela laget åker med i alla fall så det blir säkert kul!
 
                          

Första volleyboll träningen avklarad

Idag hade jag min första volleyboll träning. Det måste nog ha varit bland det jobbigaste jag gjort i mitt liv. Vi började med att springa runt i hallen, sen höll tränaren nåt inspererande tal. Efter det började det jobbiga, vi blev indelade i olika grupper och så gick man runt till olika stationer. Stationerna var bland annat att man skulle hoppa upp på höga pallar, 90 grader mot väggen, hopprep, hoppa jämnfota över en pinne fram och tillbaka, sit-ups och sen var det lite volleyboll övningar. Vi gjorde 3 sånna varv tror jag. När det var klart var det 2 timmar kvar på träningen...tiden gick sååå långsamt. Sen gjorde vi lite passövningar det var ganska kul faktiskt. Sen blev övningarna svårare och svårare och jag kände mig helt lost. 
 
Alla tjejer i laget var hur snälla och hjälpsamma som helst, de försökte hjälpa mig när jag inte fattade och ja de var bara allmänt trevliga. De hade såklart lite fördomar om Sverige, en av dom frågade om vi brukade äta getter. Det har jag aldrig provat i alla fall. De tyckte att jag var lång också, den kommentaren har jag aldrig fått förrut. Ni som känner mig i Sverige tycker säkert att jag är ganska kort, men här var jag bland dom längsta. 
 
Jag ser inte riktigt fram emot att träna imorn och alla andra dagar i veckan...men det blir säkert roligare när jag börjar lära mig att spela bättre. Det är ju i alla fall ett bra sett att lära känna de i min klass. 
 
Annars så har vi också varit i down town i Bryan, där köpte jag två edgerton t-shirts och en träningsväska. Alla här är ju väldigt engagerade i sin stad och skola så de flesta går runt i Edgerton kläder här. 
 
Vi gick också in på en djuraffär där det fanns massa söta hundvalpar. Det var kärlek vid första ögonkastet! Fastnade speciellt för en hund, rasen hette snoodel tror jag. Det var väldigt svårt att slita sig!! 
 
Townhall i Bryan
 
 
Down town
 
 
 
Hur söt?
 
Högst upp på önskelistan!
 
Edgerton t-shirtes jag köpte idag
 
Man fick trycka sitt namn på baksidan
 
Träningsväskan med mitt namn på
 
 
 

BBQ

Ligger lite efter på bloggfronten så jag har mycket att berätta. Jag tänkte börja med lördags. När jag landade på Toledos lilla flygplats så möttes jag av hela familjen och fina sklytar som dom hade gjort åt mig. Direkt efter det åkte vi och åt lunch/middag på en mexikansk restaurang. Så fort glaset var halvtomt/halvfullt så kom en servitris och bytte ut glaset mot ett nytt fullt. Det var väldigt god mat i alla fall! Sen åkte vi och köpte volleyboll kläder och skor till mig och gick på lite affärer i en shopping mall. Vid den tiden hade jag varit uppe nästan 24 timmar så det är en underdrift att säga att jag var trött. När vi kom hem från Toledo så fick jag se mitt rum och sen var det direkt iväg till Wallmart, dom har verkligen ALLT där. När vi skulle åka hem från Wallmart så hade vädret hunnit ändrats och det verkligen öste ner regn och åskade och blixtrade(det har varit torka här under nästan hela sommaren), det var stora vattenpölar i ingången. Vi lyckades ta oss hem i alla fall levande. När vi kommer hem så upptäcker vi att internet inte fungerar(vilket händer väldigt sällan). Jag hade inte riktigt turen på min sida den dagen.
 
Igår(söndag), så hade dom en liten BBQ här. Stevens(min värdpappa) bror var här med sin fru och två av hans barn. En av dom heter Sarah och hon kommer att gå i min klass på Edgerton. Stevens systerdotter Jennie var också här, hon kommer att gå i en klass över mig så hon är alltså senior. Dom var båda jätte trevliga och vi satt och bläddrade igenom gamla yearbooks från deras skola och visade alla jag skulle gå i samma klass som och  så spelade vi lite monopol. 
 
Om jag inte har sagt det så är min familj hur bra som helst, de får mig verkligen att känna mig som hemma! De ser till att det finns mat som jag gillar, de har fixat hela mitt rum åt mig, de försöker lära sig att säga mitt namn på svenska utan deras amerikanska accent. Innan man åker så är man såklart väldigt nervös och orolig över hur familjen kommer att vara. Jag kan säga att jag oroade mig i onödan.
 
En av skyltarna som de hade på flygplatsen
 
Den andra skylten
 
Min king sized bed
 
 
Dörren till min walk in closet
 
Min platt-tv och skrivbord
 
Här får ni se en glimt av min walk in closet
 
 
Wallmart!
 
Mer av wallmart
 
Min första frukost i USA: Hello kitty våfflor med lönnsirap
 
 

Flygresan

Har inte hunnit berätta om flygresan hit än eftersom att internet inte fungerade här igår. Jag åkte med buss från campet kl 2 på natten i fredags, åkte med samma buss som Louise, Tove, Fredrik och en tysk kille som gick i min klass som heter Viktor. Första flyget gick mot Detroit kl 5.55 am och då hade jag sällskap av Fredrik och Viktor, flygresan tog typ 2 timmar. I Detroit så träffade jag även Maja när vi var på väg till gaten vilket var väldigt kul. Sen åkte jag och Viktor vidare till Chicago, det tog bara 20 minuter. Flygplatsen i Chicago var vääldigt stor, det är ju trots allt en av världens största flygplatser. Där träffade vi två utbytesstudenter från det andra Campet i Norwich som vi satt och snackade med ett tag och sen när vi gick till gaten så satt typ 6 andra EF studenter där som också skulle till Toledo, Ohio. Några av dom kände jag redan eftersom att de gick i samma klass som mig på campet. Jag behövde inte åka ensam nånting så det var jätte skönt! Jag sov dessutom hela flygresorna så tiden flög förbi. 
 
Detroit flygplats
 
På väg till gaten i Detroit
 
Fin fontän
 
Träffade Maja på starbucks på Detroit flygplats
 
 
Det fanns ett tåg inne i flygplatsen
 
Flygplatsen i Chicago
 
 
 
Minsta planet jag någonsin har åkt med(Det var en stol på ena redan och två på andra sidan), på väg till Toledo!
 
 
 
 
 

Coolest teacher eveeer

Glömde bort att lägga ut en bild på min lärare från campet, Joni, som också bor i Ohio. Hon var verkligen en jätte bra lärare och hon gav oss alltid massa godis och grejer. Tyvärr så glömde vi att köpa en present till henne i providence mall, därför så dedikerar jag detta blogginlägg till henne! 
 
Joni och jag sista dagen

Bryant Camp in my <3

Det var väldigt jobbigt att behöva lämna Bryant camp när man har börjat lära känna varandra så bra. Det var svårt att hålla tårarna borta när man skulle gå på bussen och lämna sina kompisar för att åka till flygplatsen.
 
Jag är hur glad som helst att jag åkte på Campet innan, man lärde känna massa nya människor, man fick åka till Boston och Newport och lära sig saker som kan vara bra inför året. 
 
Sista kvällen på camp firade vi i Stockholmsgänget med att beställa kinamat till campet. Det var inte lika gott som vi hade hoppats på men det var värt det ändå.
 
Efter kina maten så var det yearbook presentation där dom visade bilder dom hade tagit under veckan, jag var bara med på 4.
 
Sen var det den omtalade avslutningsdansen, nästan alla hade klätt upp sig som att det vore oscarsmiddag men vi körde på shorts och linne. Dansen slutade inte så bra för alla heller. Frida skadade sitt knä(som hon redan hade en skada på) så hon fick sitta med en is påse runt knäet i en soffa resten av kvällen. Verkligen dålig tajming... dan innan man åker till värdfamiljerna! Jag hoppas att hennes knä blir bättre så att hon inte behöver rulla runt i en rullstol hos sin värdfamilj.
 
Lite bilder från lägret: 
 
Matsalen vi åt i varje dag
 
 
Den populära glassmaskinen
 
 
 
 
 
Tove och jag
 
Ida och Knut
 
Myrna och Jag 
 
Jag och supergulliga Mook från Thailand, hon gick i min klass på campet 
 
En present från Thailand som jag fick av Mook
 
Bryant Bulldogs
 
Chineeese food
 
Jennifer med mateeen
 
Lis i en låda
 
Fortune cookies, kommer inte ihåg vad det stod på min
 
Patrick lever ut sin dröm om att få vara Homecoming queen
 
En väldigt suddig bild på Micke, Jennifer och Sanna
 
Fr.h Maja, Jennifer, Micke och Sanna
 
Parteeey på avslutningsdansen
 
 
 
 
 

Talent show

Igår var det den årliga talangshowen här på Bryant Camp. Vet inte riktigt var jag ska börja...men alla (eller nästan alla) var i alla fall GRYMMA! Min kompis Maja sjöng och spelade gitarr hon var sååå bra! Vi hade gjort skyltar där det stod heja Maja, bättre hejaklack får man leta efter. Asieterna bidrog med mycket på talangshowen vi fick se lite Thai dans, det var väldigt...speciellt! Sen var det en japansk kille som löste en rubiks kub på typ 2 minuter medans andra japaner shufflade till party rock anthem i bakgrunden. Sen var det några andra duktiga tjejer som sjöng och alla returnees gjorde ett nummer. 
 
En tjej som sjöng nån Adele låt
 
Vet inte riktigt vad det här var...typ japaner som dansar
 
Knuts klass sjöng en låt om Nebraska
 
Thai-dans
 
Returneernas nummer

The final countdown

Nu blev det två inlägg ikväll...kompenserar lite för att jag inte hann blogga igår! Idag i skolan så skulle alla klassrum välja ut två nominerade till homecoming king och queen. Vi drog lappar så att det skulle bli rättvist. Jag är jätte glad att inte jag blev vald, det blev en tjej och en kille från nederländerna.
 
Ikväll var det semifinal och final i volleybollturneringen. Jag var inte med och spelade ikväll men vårt lag förlorade i alla fall i semifinalen ( det måste ju berott på att jag inte var med). Jag köpte i alla fall en röd washington wolves t-shirt för att supporta mitt lag, sen har vi gått runt och signerat varandras tröjor så man har ett minne från alla här. Laget som vann volleyboll turneringen var Franklin thunder så grattis till er! Det var kul att de vann för att de hade många svenskar i laget. När finalen var slut så skulle returnees köra mot lärarna, lärarna vann och då skulle de möta Franklin thunder men alla vara så trötta på att se alla volleyboll matcher så alla bara stack och övergav matchen. Det var väldigt bra stämning i hallen i alla fall, alla var jätte taggade och hejade på sina lag.
 
Under kvällen så blev även homecoming king och queen valda. Av alla nominerade så blev Jennifer drottning och hon ville absolut inte bli vald så hon försökte gömma sig när de ropade upp hennes namn. Kung blev Nathjan från nederländerna som går i min klass, stolt classmate! 
 
När de sa att vi skulle ha en homecoming queen och king så trodde alla att det skulle vara som en bal eller nåt liknanade men det var inget sånt. En del av de nominerade hade klätt upp sig med klänning och högklackat, de satsade verkligen fullt ut! Synd för dom att de inte blev valda...
 
Nu ska jag gå och sova mina kära läsare hoppas att ni har orkat kämpa er igenom mina röriga inlägg. Godnatt! 
 
Jennifer och Knut tar fram sina bästa poser
 
Alexandra påstår sig vara glassmästare här har vi ettt bevis på att det är sant. Bättre glass får man leta efter!
 
 
Det vinnande laget Franklin thunder
 
Mitt lag washington wolves!
 
 
Ett litet cheerleading nummer innan matcherna började
 
Alla nominerade till homecoming king och queen
 
The king and queen!
 
En (inte så) glad Jennifer!
 
 
 
 
 
 
 

Shopping osv

Igår kväll åkte vi på ännu en utflykt till providence mall! Jag var hur taggad som helst på att få shoppa eftersom att jag inte hann göra det i Boston och Newport. Jag köpte en kofta och en topp på hollister och en till kofta och en till topp på ett annat amerikanskt märke som liknade hollister(Inte Abercrombie and fitch). Det var även första gången som jag satte min fot i en victoria secret affär, dom hade hur snygga kläder som helst men jag väntar med att shoppa där tills jag kommer till min värdfamilj. Jag hade ju såklart kunnat shoppa hur mycket som helst men min väska är redan överviktig och dessutom så hade vi bara 2 timmar på oss att shoppa, vi stressade som galningar.
 
Idag har det varit en helt vanlig skoldag, vårt schema ser likadant ut varje dag. Först har vi homeclass med världens skönaste lärare Joni som faktiskt bor i Ohio och sen har vi Current issues med Joni, efter det är det Life in America, lunch, engelska, geografi och sen homeclass igen. Min mentor i homeclass ger oss alltid saker som till exempel stjärnformad choklad så att vi ska känna oss som stjärnor och en näsduk så att vi kan torka våra tårar, vi fick socker "if the day brings you lemon" och andra grejer. Vi i klassen har kommit överens om att vi måste köpa nåt till henne innan vi åker.
 
Dagarna här har gått så otroligt snabbt...lägret är ju nästan över nu! Alla börjar få lite ångest över att lämna lägret och åka till värdfamiljerna, känns så tråkigt att behöva lämna alla sköna människor här! Det ska ju såklart bli jätte kul att äntligen få träffa sin värdfamilj som man har så mycket funderingar över. Jag pratade för första gången med min värdfamilj på telefon igår, vi pratade i 40 minuter. Trodde att det skulle bli stelt men det var ju inte så farligt! 
 
 
 
 
 
Maja när vi levde farligt och bröt mot reglerna!! Vi gjorde lite pranks på toaletten. 
 
 
 
 

RSS 2.0