heeeej

Oj va dålig jag har blivit på att blogga...skyller på att jag har haft fullt upp med läxor, vilket jag faktiskt har. Alla lärare har bestämt sig för att bli klara med allting innan jul så det innebär att dom pressar och har prov hit och dit=dödar min fritid=inget bloggande. Så nu blir det ett sånt där överdrivet långt och alldeles för detaljerat inlägg igen som ingen orkar läsa men som jag envisas med att skriva i alla fall.
 
Så för att göra en lång historia lite kortare så måste jag ju börja att berätta om thanksgiving och det va väl inget sådär jätte speciellt. Va som en vanlig lite halvstel familjemiddag men med överdrivet mycket mat. Förrutom kalkon så är det potatismos, stufffing, blåbärsmuffins, såser, bröd, gröna böner gryta, majsgryta, sötpotatisgratäng osv osv. Det va inte den godaste maten jag har ätit men kalkonen va god i alla fall. Och sen kom ju efterrätterna men eftersom att halva släkten går på viktväktarna så var det massa sockerfria efterrätter vilket var en besvikelse för mig men jag höll mig mest still blåbärs cheescake och dirtpudding(SÅÅ GOTT). Efter maten så blev det lite spel och sen åkte vi hem. 
 
På kvällen blev det ju black friday shopping, köpte inget pga galet långa köer. På lördan så var det thanksgiving lunch igen men med andra sidan av släkten och den va i stort sett samma sak.
 
Den här veckan har gått så himla fort, hade ju bara 4 dagar var ledig i måndags har inte hänt så mycket. Har dock varit en hel del drama här på skolan, precis som det ska va. Igår fick jag höra att en tjej i min årskurs är gravid, tyvärr så är hon redan 17 så hon missar 16 and pregnant. Tycker synd om henne faktiskt för att hon har ingen pojkvän och hon ska behålla barnet så där rök hennes liv. Sen så kommer förmodligen en lärare få sparken för att ha tvingat en tjej som hade en astma-attack att fortsätta springa på idrottslektionen. Rätt åt honom vilken idiot. Idag fick jag även höra att en kille i min årskurs numera sitter i finkan, tänker inte ta upp anledningen här.
 
Känns som att man är med i en amerikansk drama tv-serie just nu med allt som händer. Idag hade vi ett till sånt där pepprally och cheerleader coachen började nästan gråta för att hon tyckte att vi hade för lite schoolspirit, väldigt känslosamt tydligen. 
 
Jag känner att jag börjar bli lite amerikaniserad, jag tränar knappt just nu eftersom att jag hoppade av basketen och jag äter sååå mycket onyttig mat hela tiden. Det är hamburgare eller pizza nästan varje dag och läsk och kakor. Det är svårt att motstå när alla andra äter det. Som tur är börjar indoor track (friiidrott) nästa vecka så det kommer bli min räddning. Har varit på ett gym i närheten nåra gånger och simmat, sprungit och spelat basket med familjen. 
 
Thanksgiving
 
 
DJ inne på Macy's på black friday
 
Åkte och kollade på en julparad med Elsie (utbytesstudenten från Ghana) 
 
Jag och Elsie
 
Såhär ser huset ut nu, julpyntat och fint!
 
Fishers favoritplats, under granen. 

USA vs Sverige 2

Har varit här i staterna i hela 122 dagar nu och tänkte bara dela med mig av lite skillnader som finns här:
 
  • Här kör i stort sett alla bil som är över 16, bussar och tunnelbanor finns ju inte här så man har inte så mycket val.
  • När man åker på semester så åker de flesta till dom närmaste staterna, ingen i min klass har varit utanför USA. Vi är ju vana att åka utomlands varje år nästan så för oss är det ju ingen stor grej men här blir alla jätte förvånade när jag berättar att jag har varit i Egypten, Thailand, Cypern, Grekland, England osv. 
  • Klädstilen är väldigt annorlunda, de flesta killar här har alltid basketshorts en t-shirt och basketskor på sig. Tjejer har oftast Edgerton t-shirts, mjukisbyxor eller jeans och north face fleectröjor är en stor grej här av nån anledning.
  • Om ni där hemma tycker att ni har mycket läxor i skolan så skulle ni dö här. Man har läxor i nästan alla ämnen varje dag och man har bara en kväll att göra alla läxor och här bryr sig inte lärarna om man har flera prov om dan.
  • Man går oftast med skor inomhus vilket jag tycker känns jätte konstigt. 
  • De flesta här låser inte huset och bilen, har aldrig sett dom använda en nyckel till huset, så vem som helst kan bara komma in här och plocka på sig vad dom vill. I Sverige låser vi alltid dörren även om vi bara går typ 20 meter från huset.
  • Man använder aldrig ytterdörren här man går in genom garaget.
  • Det är värsta stora grejen att svära här så istället så säger alla "DANG" som betyder typ damn it eller shit, så det är bara vänja sig vid att säga det istället
  • Dom har drive in på allt här: snabbmatskedjor, apotek, bankomater, banken, kiosker osv så man behöver aldrig lämna bilen, sån lyx har man ju inte i Sverige. 
  • Om man inte gillar jordnötssmör eller kanel så är man körd för att dom har det på i stort sett allt, i flingor, på mackor, kakor, i mat och ja vem vet.
  • Vi har ju våran gul-bil lek i Sverige här kör dom slug-bug så man slår nån när man ser en volkswagen bubbla
                     

 

Black friday

Nu är det black friday shopping som gäller. Har precis åkt i en timme till Fort Wayne för att shoppa mitt i natten, det är massa reor och helt sjukt med folk!

Folk börjar köa till affärerna flera timmar innan och det har hänt att folk har dött på black friday kanske för att dom blev nedtrampade eller nåt.

Jag är mest här för att se hur galna folk är, får se om jag köper nåt. Vi kommer åka hem nån gång tidigt på morgonen och så blir det frukost på vägen. Sova kan man göra imorn!


THANKSGIVING

Så idag är min första och kanske sista thanksgiving som jag firar. Åt knappt nån frukost imorse för att spara mig till all mat. Jag är mest taggad på kalkonen och sen alla efterätter som dom har gjort, vi kommer va ca 26 pers så man får va beredd att kriga om efterrätterna. Så planen för idag är äta, äta och äta sen matkoma ett tag och sen är det black friday shopping (på en torsdag lol) då är det massa rea på allting, folk kommer bli helt galna. Det heter black friday för att det brukade va på en fredag en gång i tiden men nu börjar dom redan på torsdag kväll vid midnatt, säkert bara för att tjäna mer pengar. 
 
Imorn får jag en vilodag att återhämta mig från all mat sen på lördag så är det thanksgiving middag igen men med Michelle's släkt. 
 
 

Måndag

Förra veckan gick jätte snabbt och såklart så gick helgen ännu fortare så nu är det måndag igen då. Har inte alls haft lust att blogga på hela helgen så jag tar tillfället i akt och gör det nu. 
 
Det enda spännande som hände förra veckan var i fredags så kom det en kille, Brad Hurtig som hade blivit av med båda sina armar när han var 16 år och höll ett tal, det va verkligen hur bra som helst han gjorde det roligt istället för deprimerande och man känner sig ganska bortskämd och otacksam när han berättade hur det va efter att hans armar blev amputerade efter att dom hade blivit avhuggna i en pressmaskin. 
 
Sen på kvällen i fredags så var det family game night igen. Så det blev pictionairy, poker och biljard med familjens kusiner och vänner. 
 
I lördags så hade jag en liggahemmaisoffanochtittapåtv-dag, gjorde i stort sett ingenting. I söndags så var jag trött på huset så jag följde med Darian, Steven och Allison till en skjutbana och sköt lite. Dom anväder riktiga pistoler och gevär inga leksaker här inte. Jag var inte riktigt beredd på att pistolen skulle flyga bak så fick en liten chock. Mina hörselskydd satt inte helt på så jag fick ont i örat efter vilket säkert inte är så bra. Sen höjdpunkten på dagen eller på hela veckan kanske jag ska säga var att gå och se Breaking dawn part 2!!! Hade höga förväntningar från vad jag hade hört innan och den va tusen gånger bättre än vad jag trodde. Bästa twilight filmen so far enligt mig. Sen hade vi även filmkväll hemma och såg filmen The Wizard of Oz, tydligen en film man inte får missa. Såg halva och somnade nästan i soffan. Lite småcharmig men har sett bättre filmer. 
 
Idag har absolut ingen spännande hänt bara skola och nu sitter jag här och bloggar eftersom att jag inte har några läxor för omväxlings skull. Va precis och simmade oxå måste ju hålla mig i form nu över thanksgiving, den här veckan kommer mest bestå av ätande!
 
Imorn slutar jag redan kl 1 och sen är det thanksgivingbreak tills nästa tisdag. Första lovet jag har här, ska bli helt underbart. Heeejdå på er!
 
Brad Hurtig
 
Sååå bra film!
 

Lazy days

Inte så händelserik dag idag bestämde mig för att va lite lat. Finns säkert massa saker jag hade kunnat göra som läxor, städat mitt rum, bloggat men jag lyckades inte göra nåt av det.

Dagen bestod av att sova, kolla på film, äta, leka med photoshop och kolla på tv-serier. Hann med ett Skype samtal oxå med mina päron hemma i Sverige.

Dagens höjdpunkt var väl att gå till taco bell med Delaney och Darian och sen gå och se den nya James Bond filmen. Har sett bättre filmer men det va skönt att komma ifrån huset iaf.

Såhär ser bilsalongerna ut här, man får sitta var man vill det är ingen placering. Ursäktar för dåliga kvalitén.


To cool for school.

Idag va bästa skoldagen hittils för att jag behövde inte ens gå till skolan. Istället spenderade jag dagen i Toledo och kollade på en hockey match.

Matchen va mellan Toledo Walleyes och Fort Wayne, ni har säkert ingen aning om vilka lag det är men whatever.

Alla juniors i skolan gick på matchen som en belöning för att ha klarat ett stort prov som alla måste ta i Ohio.

Så idag va en jätte slapp dag, skönt att inte behöva anstränga sig eller tänka på en hel dag. Pricken över i:et va att vi även fick gratis mat. Även fast jag inte gillar hockey så överdrivet mycket så var det långt mycket roligare än att sitta i ett klassrum.


Obama vs. Romney

Ikväll som ni säkert redan vet så är det ju presidentval. Börjar bli rätt trött på allt politiksnack så det är skönt att få det överstökat. Jag är inte så insatt i politik men om jag va tvungen att rösta på nån så skulle det bli Obama. Men hela min v familj stödjer Romney och om han inte vinner så kommer det va värsta deppmode här resten av året.


Chicago

Hade en super mysig helg i Chicago. Åkte dit på lördag morgon tog ca 4 timmar och när vi kom dit så lämnade vi bara väskorna och gick ut på stan. På vägen dit så åkte vi förbi Michael Jacksons gamla hoods i Indiana, om ni ville veta det. Vi bodde på ett hotell som hette The Drake det var hur lyxigt som helst, jag delade rum med Delaney och Allison och vi hade två dubbelsängar, två badrum och en stor platt-tv. Alla gick runt med långklänningar och kostym i lobbyn så man kände sig som värsta luffaren när man gick runt i jeans och en tjocktröja. 
 
Hela lördagen gick åt för shopping, köpte nya joggingskor, jeans, nåra toppar och två tjocktröjor. Sen i söndags så åkte vi först upp i en John Hancock tower för att kolla på utsikten och sen gick vi bara runt och kollade på staden tills vi åkte hem. Hur lyckad helg som helst och Chicago va jätte fint!
 
Bildbomb:
 
Hotellrummet
 
 
 
Gigantisk Burberry affär (tänke på dig mamma) 
 
Choklad affär
 
 
 
 
 
 
 
Lite halvbra bild på mig och Darian
 
 
 
 
 
Allison, silverman och Michelle
 
 
 

November 5th

Då var det måndag igen då, helgerna går alldeles för snabbt. Nu när det är minusgrader ute så blir man verkligen inte taggad på att gå till skolan.
 
I alla fall i måndags så var det en drug prevention i skolan. Det va en kvinna som höll ett två timmar långt tal om sin son som dog av en överdos av droger när han var 30 år gammal eller nåt. Det va ju såklart väldigt sorligt men det va lite för religöst för mig, hon pratade om att om han inte hade släppt guds hand så hade han inte dött. Hon påstod att han började med droger för att han lyssnade på "dålig" musik och för att han drack en öl när han var 14. Hennes livsmål var att få åtminstone en person att inte göra som hennes son och jag hade i alla fall inga planer på att bli drogberoende så nu kan hon dö lycklig. 
 
I tisdags så hade vi Volleyball awards night. Det var som en middag och så delade dom ut priser. Jag var helt säker på att jag inte skulle få nåt pris men dom var jättegulliga och gav mig ett silverhalsband och en grej man kan sy på en jacka för att dom tyckte det va kul att ha mig i laget. 
 
I onsdags gjorde jag det bästa beslutet jag har gjort sen jag kom hit. Jag hade värsta ångesten innan varje basketträning för jag kände att alla var så mycket bättre och det kommer va träningar på alla lov och lediga dagar plus morgon träningar vilket jag inte är så taggad på. Så jag gick och pratade med coacherna och sa att jag ville sluta och sen åkte jag och shoppade med Michelle och tjejerna istället. När jag gick hem och såg alla andra gå till träningen tänkte jag bara freeeedom, underbar känsla. Ska kanske börja med indoor track(friiidrott) för att hålla igång. 
 
Annars rullar livet på som vanligt med överdrivet mycket läxor men man överlever. Hade ett engelska glosprov med 90 ord i fredags och jag var en av de 6 av 15 personer som klarade provet. Ganska stolt. 
 
Suddig bild men här är JV laget när vi tar emot våra diplom 
 
Juniorrrrs
 
Sarah och jag
 
Tiffany
 
Lindsi
 
Hannah Herman
 
Syyydney
 
 
Coach Beals-Love her!
 
JV-team
 
 

Trött

Kom precis hem från en super mysig helg i Chicago. Berättar mer om helgen och veckan imorn, har precis åkt bil i ca 4 timmar och har brist på sömn så jag är inte riktigt på blogghumör för tillfället. Har väskor att packa upp oxå.

Hoppas ni oxå har haft en bra helg. Puss och kram


RSS 2.0