NEW YEAR!

Ikväll är det ju nyår, fast vi kommer fira 6 timmar efter er där hemma pågrund av tidsskillnaden. Jag ska först va hemma ett tag, sen åka till den andra utbytesstudenten och sen till nån liten fest. Så ser mina planer utan i alla fall.
 
Det här är näst sista dan på lovet, är inte riktigt redo att gå tillbaka till skolan än. Vi börjar på onsdag och sen på torsdag och fredag så är det terminsexamen i ALLA klasser, tillochmed Keramik och foto. 
 
Mitt lov sen senast jag bloggade har inte varit allt för händelserikt för att jag fick influensan i mitten av lovet, efter jul. Nästan hela familjen fick det efter att Steven hade haft det. Jag har hunnit göra en del saker i alla fall. En dag åkte vi till Fort Wayne och bytte ut julklappar som vi hade fått och använde våra presentkort. Vi va fortfarande lite sjuka då så det gick i snigelfart genom affärerna eftersom att alla va så trötta. Sen har vi varit på bio, vi såg Parental guidance. Hade inte så höga förväntingar innan men den va faktiskt väldigt rolig. 
 
Vi åkte till Toledo Museum of art också i fredags, jag har aldrig riktigt förstått mig på det roliga i att gå runt och stirra på tavlor. En del kända tavlor är ju inte ens så speciella. Men det va coolt att ha sett dom i alla fall. Efter museet blev det god kina mat och sen shopping i Toledo. 
 
Igår(söndag) så åkte vi till Fort Wayne och kollade på Harlem Globetrotters. Det är som en basketballshow, dom spelar en match fast dom gör massa tricks och pranks på publiken och dansar o håller på. Det va lite för mycket dans och sånt, skulle ha varit mer basket tycker jag. Jag tycker att det va värt att gå i alla fall. Efter det så var det middag hemma hos Michelle's föräldrar. 
 
Det va den korta versionen av mitt jullov. Nu har jag bara 6 månader kvar här i staterna och bara ETT till lov på resten av skolåret. Nästa lov är springbreak och då ska jag till Floooridaaaa!! Det är den resan som får mig att göra alla hundra läxor, ser verkligen fram emot lite värme och en lång vit strand. 
 
Hoppas att ni alla har haft ett underbart jullov och gott nytt år på er! Vi hörs nästa år. 
 
Såå god kina mat
 
Harlem Globetrotters maskot
 
Han stod precis brevid mig, fick en high-five också!
 
 
 
 

Let it snow

Nu har snön äntligen nått hit till Bryan, Ohio. Fast det har ju sina nackdelar, vi va påväg till Fort Wayne för att shoppa imorse men vi vände efter 20 minuter när vi insåg att det va en snöstorm påväg och isiga vägar. Dessutom så är snön en dag försenad, julen var ju igår. Bättre sent än aldrig tycker jag i alla fall!
 
 
 
 

GOD JUL

Då var julen över igen bara att börja nedräkningen för nästa år, 364 dagar kvar! Hoppas ni har haft en mysig jul och fått många fina klappar. 
 
Nu har jag provat att fira en riktig Amerikansk jul, för första och kanse sista gången. Man tror ju att Amerikanera har värsta julfirandet och går all in på alla högtider men dom överdriver rätt mycket på film. Julpyntet kör dom go hard or go home på men annars så är det inte så speciellt som man kanske tror. Jag trodde att det skulle va hur mycket mat som helst och att alla skulle vara jätte taggade men tydligen så äter dom i stort sett bara julskinka till jul. Men det är ju ingen riktig jul utan köttbullar så jag och Allison rullade lite köttbullar i söndags så att julbordet blev fullbordat. 
 
Vi hade lite otur i år också, enda året som jag är här så blir Steven och Allison sjuka så istället för att åka till Michelle's föräldrar på julafton så fick Michelle slänga ihop en egen julskinka och grejer på nåra timmar och så hade vi en egen liten jullunch hemma. Dessutom så är inte dom andra barnen här i familjen så taggade på jul, dom ville bara ha det överstökat. Vi avsultade kvällen med att öppna julklapparna i julstrumporna och sakerna som alla barnen hade köpt till varandra (alla skulle köpa något för runt 20 dollar till varje person). 
 
Det är ju på juldagen som Amerikanarna firar jul på riktigt och som ni har sett på film så öppnar ju dom sina julklappar direkt på morgonen. Jag hade glömt att morgon när man var runt 10 år innebär att vakna nåra timmar tidigare än vad jag är van vid. Så kl 6 kom Allison och Delaney och väckte mig, trodde att huset brann eller nåt, men det va ju bara julafton som tur var. I Sverige så brukar vi turas om att öpnna julklappar men här så lägger varje person sina julklappar i en hög och sen så river man bara upp allt så snabbt man kan. 
 
Jag blev jätte nöjd med mina julklappar i alla fall, fick till och med julklappar från deras farfar, farmor och mormor och deras morbror och faster. Lite oväntat men hur gulligt som helst! Sen fick jag även paket ända från Sverige från päronen. 
 
Vi åkte till Steven's familj på juldagen, utan Steven som låg hemma sjuk. Det va samma folk som på thanksgiving och maten va ungefär samma också förrutom julskinkan, men det va trevligt i alla fall. 
 
Här kommer lite bilder: 
Rullar köttbullar med hjälp av Allison
 
Såhär vitt var det ute på juldagen
 
Le julgran ( det här är typ bara hälften av alla julklappar dom hade)
 
Morgonpigga 
 
 
Mina fina klappar som jag fick
 
Som jag har väntat på att få dom här!
 
The pink mustaches. Jag gav Allison dom har fina mustacherna i julklapp, hon gillar mustacher av nån anledning. Så jag kom på att vi alla borde ha på oss en varsin på jullunchen. 
 
Det här är ingen vanlig julgran. Det är en blinkade och snurrande julgran, men tyvärr så syns ju inte det på bilden.
 
 
 
 
 

segt...

Lite seg början på lovet, har inte hänt så mycket idag. Har varit lite duktig i alla fall och slagit in dom sista julklapparna och gjort min engelska läxa, läste ett kapitel i The Scarlet Letter. Om ni har sett filmen Easy A så är det från den boken som filmen kommer. Verkar som att Amerikanarna har missuppfattat ordet "break" trodde att det va meningen att man skulle få en paus från skolan och läxor men dom kör på med läxor över lovet. 
 
Snart ska det rullas köttbullar som jag ska ta med på julafton, går ju inte att va utan på jul. 
 
För att det här inlägget inte ska bli för tråkigt så kan ni få beundra mina vackra skapelser som jag har gjort hittills i min keramik klass: 
 

 
 
 
 
 
 

21 December 2012

OM DU LÄSER DET HÄR SÅ ÖVERLEVDE DU JORDENS UNDERGÅNG, GRATTIS. 
 

En bättre vecka

I veckan har det inte hänt så himla mycket intressant, det har varit ganska stressigt nu innan jullovet för att alla lärare vill bli klara med saker. Alla förrutom min American History vikarie som bestämde sig för att spendera halva veckan med att berätta sin livshistoria, han har ett helt sjukt bra minne men hans liv är inte tillräckligt intressant för att spendera 3 HELA lektioner om att bara prata om sig själv. Sen i fotografi så har vi börjat jobba med photoshop och min lärare kan i stort sett inget om photoshop så jag måste lära henne hur man gör grunläggande saker som en lärare förmodligen borde kunna. Men det är alltid bra att mina photoshop kunskaper kommer till användning. 
 
I onsdags så var det en av dom bästa dagarna hittills. Vi åkte nämligen och valde ut en hundvalp som kommer flytta in hos oss om 4 veckor. Jag har ju aldrig haft en hund förrut så gissa hur taggad jag är?! Hunden är en 2 veckors gammal beagle, en hona som inte har nått namn ännu, vi jobbar på det fortfarande. Hunduppfödar stället där vi köpte hunden ifrån va lite halvskumt, det va hundbajs ÖVERALLT på marken och alla hundar såg ut som att dom va hemlösa, och gubben som ägde stället va värsta creepet. Tur att vi räddar en stackars valp från att växa upp som en sexslav som producerar valpar hela dagarna. 
 
För att göra veckan ännu bättre så är det ju sista dan imorn innan lovet börjar och bara 4 dagar till Julafton här i USA. Om vi nu kommer överleva jordens undergång imorn, inte för att jag ens tror på det men det är ju lite skumt sammanträffande att det kommer va värsta regn/snö och blås stormen här och elen kanske kommer försvinna till och med. Skolan kommer säkert bli inställd och vi kommer sitta hemma utan TV, dator, mobil, ljus osv. 
 
Hoppas ni får en jätte bra dag! 
 
4 veckor kvar tills jag får se den här lilla skönheten igen 
 
 

Hej alla!

Det är svårt att komma få en bra rubrik så det blev en lite opåhittig rubrik den här gången. Ja vart ska jag börja, det va ju ett tag sen nu. 
 
Förra helgen så var det busy busy hade mycket att göra. I fredags så var jag och kollade på Delaney's bandkonsert, lite halvplågsamt att höra 7-åringar spela alldeles för svåra låtar men Delaney's klass va bättre i alla fall. Överlevde utan nåra större hörselskador. 
 
Hela lördagen spenderade jag hemma hos min IEC (Kontaktperson från EF) och 3 andra utbytesstudenter. Alla 3 va tjejer, 1 från Nederländerna och 2 från Tyskland. Vi gjorde kort till våra värdfamiljer, åt pizza och snackade och jämförde hur våra liv är här i staterna. Alltid skönt att kunna prata med folk som är i samma situation som en själv. Sen åkte vi till en kyrka för en julfest men jag stannade bara en stund, är inte så religiös av mig. 
 
I söndags så klädde vi upp och gick på The Nutcracker som är en balett. Kände mig fett sofistikerad när jag satt där. Det va lite intressant i början, men blev lite uttjatat efter ett tag. Kul att ha provat i alla fall. Michelle, Delaney och Allison går på den här baletten varje år innan jul. Tror det räcker med en gång för mig, been there done that. 
 
Åt "nationens godaste hamburgare" i söndags innan baletten. 
 
Man kunde köpa alla storlekar och färger av nutcrackers
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Basketball game

Amerikanska fotbollssäsongen är över så nu är det basket som gäller. Höjdpunkten på lördagen var att slita sig från datorn och tv:n och åka och va lite social på basketmatchen.

Det va kul att kolla eftersom att vår skola dominerade mot alla.

Det va lördags. I söndags så blev det mer julklapps shopping i Fort Wayne.

Har inte hänt nåt jätte spännande i veckan, eller idag var det ju den 12/12/12 12:12:12, fast det va ju kanske ingen nyhet. Ganska svårt att missa det. Glömde att önska nåt, får vänta 100 år tills nästa sån grej händer. Idag var det även min fina underbara mammas födelsedag så grattis igen mamma!

Här får ni lite bilder att kolla på:

        Jag och min kära mamma

 


My lazy days are over.

Hade verkligen vant mig vid att åka hem direkt efter skolan och kunna göra vad jag vill. Dom dagarna är över nu, indoor track (friidrott) började igår. Trodde att det skulle va lite slappare träning än basket och softboll och sånt men nej där hade jag väldigt fel.

Vi började med att springa runt i skolan, sen hade vi 5 min magträning UTAN nån paus. Låter kanske inte så jobbigt men tro mig, man vill bara lägga sig på golvet och dö, vilket jag gjorde efter.

Sen sprang jag 3 (amerikanska) miles och alla jag sprang med är värsta satsarna. Men lyckades komma 3a i alla fall av 6 pers. Jag trodde att träningen va slut efter det för jag kände mig redo att gå hem men då skulle vi lyfta vikter vilket är svårt när man har icke existerande muskler på armarna och sen sprang vi lite mer på det.

Som tur är så är det bara träning varannan dag. Det är iaf många roliga människor som går på indoor track och när vi skulle göra vår break(alla har händerna i mitten och så säger man nåt) så sa vi team på svenska alltså lag. Kul att höra 25 amerikanare säga det samtidigt.

Jätteskön dag i skolan när alla Sophmores va borta på en utflykt. Hade en lektion där vi va 2 pers.

Det va allt "intressant" som jag kan dela med mig av just nu. Hoppas ni inte blir helt insnöade där hemma, hörde att ni har värsta snöstormen. Kan ju inte säga att jag är ett dugg avundsjuk. Hejdååå.


Nya snabbaaa springskor:


Frankenmuth

I lördags så började vi dagen tidigt, kl 7.30 så började vi vår lilla roadtrip till Frankenmuth, Michigan. Vi var bara där över dan och det tog 3 timmar dit, så det blev mycket bilåkning för en dag. Frankenmuth ska se ut som en gammaldags tysk stad, det var massa fudge affärer med hemmagjort godis, ost affärer, läder affär och ett öl museum. Det fanns 2 st restauranger  downtown och båda hade i stort sett bara kyckling, wienersnitzel och bratwurst. Allt kändes väldigt tyskt i alla fall. Största anledningen till att jag ville åka var för att åka till outelterna. Spenderade de  2 timmarna vi var där på American eagle, det var allt jag hann med men blev väldigt nöjd med mina köp. 
 
Vi fortsatte shoppingen i Toledo och jag hittade julklappar till nästan alla i v familjen. Köpte en t-shirt och choklad till Darian, en topp från Hollister och en One direction kalender till Delaney, choklad tryfflar till Steven och lotion, schampo och sånt till Michelle. Har bara en kvar nu att köpa. 
 
Var en väldigt lång men lyckad dag. I söndags gjorde jag inte så mycket, gjorde lite läxor som jag skjutit upp hela helgen. Hade ingen större lust att gå till skolan idag, och som tur var behövde jag inte det. Skolan blev inställd pga dimma. God bless America. 
 
Världens största julaffär, det fanns hundratals olika julgransdekorationer och julpynt
 
Dat ass
 
 
 
Only in America. Fanns mat som julgranspynt 
 
 
 
World famous chicken
 
Tomten på kom besök
 
Färgglada popcorn
 
Fudge

RSS 2.0