GOD JUL

Då var julen över igen bara att börja nedräkningen för nästa år, 364 dagar kvar! Hoppas ni har haft en mysig jul och fått många fina klappar. 
 
Nu har jag provat att fira en riktig Amerikansk jul, för första och kanse sista gången. Man tror ju att Amerikanera har värsta julfirandet och går all in på alla högtider men dom överdriver rätt mycket på film. Julpyntet kör dom go hard or go home på men annars så är det inte så speciellt som man kanske tror. Jag trodde att det skulle va hur mycket mat som helst och att alla skulle vara jätte taggade men tydligen så äter dom i stort sett bara julskinka till jul. Men det är ju ingen riktig jul utan köttbullar så jag och Allison rullade lite köttbullar i söndags så att julbordet blev fullbordat. 
 
Vi hade lite otur i år också, enda året som jag är här så blir Steven och Allison sjuka så istället för att åka till Michelle's föräldrar på julafton så fick Michelle slänga ihop en egen julskinka och grejer på nåra timmar och så hade vi en egen liten jullunch hemma. Dessutom så är inte dom andra barnen här i familjen så taggade på jul, dom ville bara ha det överstökat. Vi avsultade kvällen med att öppna julklapparna i julstrumporna och sakerna som alla barnen hade köpt till varandra (alla skulle köpa något för runt 20 dollar till varje person). 
 
Det är ju på juldagen som Amerikanarna firar jul på riktigt och som ni har sett på film så öppnar ju dom sina julklappar direkt på morgonen. Jag hade glömt att morgon när man var runt 10 år innebär att vakna nåra timmar tidigare än vad jag är van vid. Så kl 6 kom Allison och Delaney och väckte mig, trodde att huset brann eller nåt, men det va ju bara julafton som tur var. I Sverige så brukar vi turas om att öpnna julklappar men här så lägger varje person sina julklappar i en hög och sen så river man bara upp allt så snabbt man kan. 
 
Jag blev jätte nöjd med mina julklappar i alla fall, fick till och med julklappar från deras farfar, farmor och mormor och deras morbror och faster. Lite oväntat men hur gulligt som helst! Sen fick jag även paket ända från Sverige från päronen. 
 
Vi åkte till Steven's familj på juldagen, utan Steven som låg hemma sjuk. Det va samma folk som på thanksgiving och maten va ungefär samma också förrutom julskinkan, men det va trevligt i alla fall. 
 
Här kommer lite bilder: 
Rullar köttbullar med hjälp av Allison
 
Såhär vitt var det ute på juldagen
 
Le julgran ( det här är typ bara hälften av alla julklappar dom hade)
 
Morgonpigga 
 
 
Mina fina klappar som jag fick
 
Som jag har väntat på att få dom här!
 
The pink mustaches. Jag gav Allison dom har fina mustacherna i julklapp, hon gillar mustacher av nån anledning. Så jag kom på att vi alla borde ha på oss en varsin på jullunchen. 
 
Det här är ingen vanlig julgran. Det är en blinkade och snurrande julgran, men tyvärr så syns ju inte det på bilden.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0