Leverans från Sverige

Som ni märker så börjar jag blogga mer och mer sällan, har aldrig tid i veckorna. Jag är en väldigt upptagen människa numera. 
 
Såå i tisdags så var det "volleyball for cure" tror jag det hette i alla fall. Då spelar man en volleyboll match och så samlar dom in pengar för att stödja bröstcancer. Alla spelade i rosa tröjor oxå. Vi har en till sån match på måndag, väldigt bra grej tycker jag i alla fall. Vårt lag ska även sälja nyckleband för 4 dollar(28 kr) styck för att samla in pengar. Man fick sälja så många man ville, jag tog bara 5 eftersom alla andra oxå gjorde det. Trodde det skulle va svårt att sälja men jag och Allison gick runt och knackade på dörrar här i området, vi gick till rikhus området där 4 dollar är småpengar och dom köpte direkt, så pengarna rullade in. 
 
I torsdags så hade vi en till match eller det va en varsity match men hela JV laget va tvungen att sitta på bänken på matchen. Jag va ju helt inställd på att inte få spela men sen så kommer min tränare och säger "vill du att jag ska hjälpa till ta av dig örhängena för att du ska in och spela" jag frågade om hon skojade för ingen annan i JV laget hade fått gå in men hon va seriös. Var helt sjukt nervös visste inte ens vad jag gjorde och allt gick så snabbt. Jag fick en pass och gissa vad? Såklart så missar jag den.
 
Har haft mycket prov och läxor den här veckan oxå. FIck 100 % på ett matteprov och sen hade jag ett engleskaprov som bara en person hann göra klart på lektionen så man fick göra klart den dan efter...bara i USA dom skulle låta nån göra det. 
 
Höll nästan på att glömma det viktigaste som har hänt den här veckan. I torsdags så fick jag äntligeeeen mitt paket som var mer än en vecka försenat. Det var resten av min födelsedagspresent från päronen hemma i Sverige. Så nu har jag 6 st marabou chokladkakor, 3 st skvallertidingar och så fick jag även dl-mått och sånt ifall jag ska baka nåt. Som jag har längtat efter min choklad. Min värdfamilj är oxå helt fast i svensk choklad dom hade kollat upp en hemsida där man kunde beställa det hit. 
 
Idag har jag spelat ÄNNU en volleyboll match. Satt och pratade med en tjej från laget hela matcherna så jag vet inte ens vad poängen blev. Fick spela lite också. Nu ikväll hade jag tänkt att åka på en födelsedagsfest, det är en tjej från laget som fyller år idag och sen åka med Lindsi och Dakota till Gabe men v familjen ville tydligen åka iväg och shoppa så jag blev lämnad själv här utan nån skjuss. Saknar tunnelbanor och bussar och att kunna åka var man vill när man vill. Man är beroende av bilar här. Ska i alla fall till Gabe nu ikväll, börjar bli frustrerad av att vara fast här i huset. Jag fördrev tiden med att göra min fotografiläxa som var att fota typ 24 bilder med linjer och kontraster osv med en maunell kamera med film i. Hatar att krångla med film när det finns digitala kameror men det är jätte kul att kunna använda en sån kamera nu i alla fall. 
 
Imorn har jag ett jobbigt beslut att ta. Ska jag gå på homecoming dansen eller inte? Det är frågan det. Om jag ska gå på den(den är nästa lördag) så måste jag köpa klänningen imorn. Alla säger att det är tråkigt och stelt för ingen dansar så vet inte om jag vill lägga ner pengar på klänning och skor och allt men samtidigt så måste man ju prova det. Får se imorn hur jag gör!
 
Där står jag heelt förvirrad och lost.
 
Una paket pour moi
 
 
Såhär uttråkad är jag just nu. 
 
 
 
 

2 månader

Idag är det exakt 2 månader sen jag åkte, bara 8 månader kvar nu. Känns helt sjukt att jag måste lämna alla människor och allt här om bara 8 månader och inte träffa dom på länge igen. Trvis jätte bra här förutom en grej som gör mina kvällar till ett helvete, American history läxorna. Om jag bara kunde hoppa av den klassen så skulle det göra mitt liv sååå mycket lättare! Men det går ju såklart inte...dumma ef regler. 
 
I fredags var det fotbollsmatch igen, det var hemma match så jag gick även fast det regnade hela tiden. Det var värt att gå i alla fall eftersom att det var vår första vinst, vi krossade andra laget det blev typ 50-18. Efter matchen så skulle jag, Lindsi och Dakota åka hem till Gabe men det blev bara jag och Gabe istället. Kom hem runt 12 och gick och la mig vid 1 vilket jag ångrade morgonen efter eftersom att jag var tvungen att gå upp kl 5.30. Jag hade ju en volleyboll match, jag var tvungen att åka med Michelle kl 6.30 för hennes x-country lag hade en tävling. Jag fick sitta och vänta i 2 timmar hos Michelle's föräldrar och sen gå därifrån till skolan eftersom min buss inte gick förens 9.15, kul! Pratade med päronen för att att fördriva tiden. Jag tog ut mina örhängen för första gången för att min coach tyckte att det var dags för mig att börja spela på matcherna igen. Men det va helt i onödan, fick spela i typ 5 minuter sen glömde hon helt bort mig så det va ju jättekul att riskera att hålen växer igen för att få spela i nåra minuter. Blev fett besviken.
 
Vi vann mot ett av lagen och förlorade mot det andra. På vägen hem så stannade vi Bryan där jag bor för att äta så jag hoppade av från bussen där och blev hämtad, väldigt passande. På kvällen sen så åkte vi till Steven's mamma för att ha family game night. Första gången jag träffade henne. Vi spelade pictonairy och cranium, blev väldigt tävlingsinriktat som alltid.
 
Igår så började vi pynta för halloween, som med allt annat så ska ju USA alltid va värst. Känns som att det är som en tävling vem som pyntar mest, dom körde verkligen fullt ut. Vi la ut ett plast skelett i gräsmattan, massa gravstenar, spindelnät och andra grejer. Sen efter det så åkte jag till Gabe igen och va där resten av dagen och kollade på film och jag spöade honom i biljard och pingis. 
 
Edgerton bulldogs kommer in på plan!
 
Fint hopp av Allison
 
 

17 år!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen har inte haft nån ledig tid för att blogga på hela veckan. Som vanligt har det hunnit hända en del grejer. I söndags kväll så blev jag överraskad av min v familj med tårta och så sjöng dom för mig. Så nu är jag alltså hela 17 år gammal. Alla hade ju fullt upp i tisdags(då min födelsedag var) så dom firade mig i helgen istället. Jag fick även presenter från v familjen hur gulligt som helst! Fick örhängen, en berlock till mitt Tomas sabo armband och godis. Och sen hade ju även mina föräldrar skickat en present hela vägen från långa landet falukorv Sverige som jag öppnade medans jag skypade med mamma i tisdags kl halv sju på morgonen. Jag fick photoshop av dom, bästa presenten jag hade kunnat få! Tack så jätte mycket igen mamma och pappa ni är bäst! 
 
Den här veckan känns det som att jag har haft extra mycket läxor..säkert för att kompensera för alla dagar vi missade förut. Har haft en del prov eller läxförhör också. Lyckades få F på ett oförberett American history prov, man har inte ens tid att plugga historia varje kväll som man tydligen ska, när man går på en sport plus alla andra hundra läxor. Förutom historia så har jag  lyckats få A i alla ämnen. Inte så konstigt när man får göra ett för-prov dan innan så man vet alla svar till det riktiga provet. På ett prov så fick man tillochmed 5 minuter i slutet av provet att kolla igenom alla häften och papper med svaren i och fylla i provet. 
 
På videoproduktions klassen så kollar vi på en jättebra film just nu som heter Soul surfer, ville bara berätta det om någon ville ha ett bra filmtips. Se den om ni inte har gjort det.
 
Annars i veckan så har vi haft en match i tisdags och JV vann alla matcher. När vi satt och kollade på Varsitymatcherna så lärde jag folk lite ord på svenska, det första alla frågar är ju såklart svärord och sånt det är alltid så kul att höra dom försöka uttala svenska ord. Jag spelar fortfarande inte på matcherna pga örhängena men funderar på att ta ut dom bara under matchen på lördag, alla säger att dom inte kommer att växa igen.
 
Cakeeee
 
Örhängena jag fick av v familjen
 
En chokladsköldpadda
 
Karameliserat äpple eller vad det nu heter på svenska, något som dom tyckte att jag måste prova innan jag åker härifrån!

Kortet jag fick av v familjen haha
 
 
Mitt älskade photoshop 
 
Juniooours! Från träningen i måndags fv: Jag, Hannah Walker, Hannah Herman och Kaelyn. 
 
JV team leverar bästa poserna
 
 
 
 
 
 
 

Shopping, filmkväll och sleepover

Helgen började med att hela familjen åkte till Toledo för att shoppa. Det tar ca 1 timme att åka dit. Jag försöker att inte slösa allt för mycket pengar så jag köpte bara ett par skor, kommer lägga upp en bild på dom. Gjorde omedvetet lite välgörenhet såg jag nu när jag köpte skorna, för varje par man köper så skänks ett par skor till nåt barn i ett fattigt land. Finns sååå mycket snygga kläder som jag skulle kunna köpa så istället för att köpa allt så var jag duktig och inte köpte nåt. 
 
Eftersom att jag kommer va upptagen hela tisdag när jag fyller 17(wooop) med volleyboll match och läxor så gick vi och åt på en mexikansk restaurang igår och låtsades som att det va min födelsedag. Som tur är så gjorde dom inget pinnsamt med dom som fyllde år men man fick gratis efterrätt, jag var dock för mätt för att äta den tyvärr. 
 
Sen fick jag även en tidig födelsedags present av mina värdfamilj, hur gulligt som helst. Fick ett presentkort på American eagle som har massa snygga kläder, så det presentkortet kommer användas väl.
 
Efter Toledo så åkte jag bara hem och vända, hämtade sovkläder och tandborste och grejer för att jag skulle sova över hos Lindsi. Jag, Lindsi, Gabe och Dakota hade nämligen filmkväll igen hos Gabe. Vi kollade först på svampbob sen No strings attached men killarna tröttnade på den så dom satte på Death Match 2 som var nån slagsmålsfilm, inte riktigt min smak. Fick träffa halva Gabe's släkt och hans styvpappa som är hur rolig som helst men väldigt högljudd. Man hörde honom från övervåningen "Is that Swedish girl here?" Så jag var tvungen att gå upp själv och hälsa på alla och jag fick även en vääldigt lång kram och en puss på kinden av hans styvpappa och alla kallade mig sweetie. 
 
Efter filmerna så åkte jag och Lindsi hem till henne och vi va så trötta så vi somande nästan direkt. Vi vaknade runt 12 imorse och då kom Steven och hämtade mig. Idag har jag bara gjort läxor och kollat på tv. Haft bättre söndagar! Glömde bort att jag hade läxor över helgen så dom låg ju här och väntade när jag kom hem. Nu ska jag slita mig från datorn och göra nåt annat. Ha en bra kväll!
 
Här är skorna jag köpte dom kostade 385 svenska kronor. Allt är ju så sjukt billigt här typ halva priset från Sverige. 

Presentkortet från American eagle
 

R.I.P

Nu tror ni säkert att nåt jätte hemskt har hänt på grund av min rubrik men ni behöver inte oroa er. Det är nämligen så att min kära lilla guldfisk tragiskt har gått bort. Elleer rättare sagt så orkade vi inte ha kvar den för att dom två andra fiskarna dog så vi bestämde oss för att spola ner den i toaletten. Och nej vi är inte nåra hemska djurdödare men den skulle ju säkert ändå dö inom en snar framtid. Så länge klarade jag att ta hand om en fisk!
 
Skolan har rullat på som vanligt inte hänt så mycket. Skrev upp mig för basket idag, får se om jag pallar det, kommer ha träning på alla lediga dagar och lov och matcher ibland 4 ggr i veckan.
 
Igår fick vi veta som ni säkert oxå redan vet om attackerna på de amerikanska ambassaderna i Egypten, Yemen, Tyskland och nån annanstans pågrund av nån dum amatörvideo på youtube som hånar Mohammed, gjord av nån här i USA. Då var ju muslimerna tvugna att gå och döda massa folk att attackera ambassader, makes sence(eller inte). Dom vill säkert bara ha en anledning att skjuta på folk, hoppas dom inte kommer hit till USA bara. 
 
Idag är det ju fredag=fotbollsmatch. Jag valde att inte gå idag heller för att det va en bortamatch och nästan en timme bort. Nästan ingen skulle gå så jag missar nog inget och dessutom så kommer vårt lag som vanligt bli krossade. 
 
Har inte gjort så mycket ikväll men måste berätta en sak som hände haha deras hund är ju heeeelt hyper det måste va nåt fel på den och han smet upp på övervåningen där den inte får vara egentligen och sprang runt där som en galning på våra sovrum, sen bestämde den sig för att bajsa på min v-systers rum. Fyfan vad det luktar nu. 
 
Sen ville jag bara påpeka att jag är väldigt glad att jag är här just nu. Hörde att det är 5-10 grader hemma och folk går runt i jackor och halsdukar typ, här är det fortfarande sommarväder, här är det så varmt så man kan gå i shorts och t-shirt. Ville bara skryta lite.
 
Det var allt jag ville berätta för nu, kanske ska till en bonfire hos nån kille i skolan om en stund! Byeebyeeee
 

Såhär ser vädret ur den här veckan här i Bryan
 
Crazy dog
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

50 dagar!!

Har varit här i 50 dagar nu helt sjukt vad tiden har gått snabbt! Snart  2 månader. Har redan hunnit göra ganska mycket på den tiden jag har varit här, är verkligen glad att jag åkte.
 
Såå igår hade jag ännu en volleyboll match, den här gången gick det inte alls bra för oss, vi blev totallt krossade av Tenora, laget som vi spelade mot. Freshman, JV och varsity förlorade sina matcher så det var ingen bra stämning i laget efter matchen. Jag var bänkvärmare den här matchen igen pga mina örhängen, ser fram emot att kunna få spela igen! Det är dock inte så långt kvar på volleyboll säsongen den slutar i början på oktober sen har man 1 veckas paus och sen är det basket. 
 
Idag så var det tillbaka till skolan igen, har inte saknat skolan och läxor ett dugg under den här långhelgen som vi hade. Som tur är så hade jag inte så mycket läxor och träningen var inställd!!! Blev överlycklig när jag hörde det, så skönt att kunna göra läxor i lugn och ro och åka hem från skolan när det fortfarande är ljust ute. Juste måste berätta på fotolektionen idag så gjorde vi en lite annorlunda grej, min lärare hade gjort en kamera av en skokartong och bara gjort ett hål på ena sidan. Så idag sa hon att hon skulle ta ett kort på oss med den och alla började bara skratta, men hon var seriös så vi fick gå ut och sätta oss i en trappa, man va tvungen att sitta stilla där i 8 min för att kameran skulle kunna ta en bild. 
 
Annars idag så har jag och Allison TP:at Darians rum igen eftersom att han hade gjort det på mig igår när jag va borta på matchen, så game on Darian. Sen hade vi ett litet vattenkrig oxå för att Darian gick runt och sprutade vatten med en sprayflaska. 
 
Nu ska jag försöka gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Nattiii!


Blev inte så bra bild men man ser lite av min Coach som blev nedsprutad med sån där kladdig spraygrej för att hon fyllde år dan innan
 
Darian's hämnd
 
Jämför min och Darians TP, här är hans på mig
 
Här är vad jag och Allison roade oss med idag efter skolan, Darians ser ganska mesigt ut jämfört med det här. 
 
 

Lediga dagar

Igår(måndag) var jag ledig hela dan, idag också. Vet inte riktigt varför men det är nån slags helgdag eller nåt. Var ändå tvungen att gå upp i vanlig skoltid för att jag hade tidig träning kl 8.30. Det var även en av mina tränares 40-årsdag igår så alla hade tagit på sig svarta t-shirts. Det är tydligen en grej man gör när nån fyller 50 eller 60 för att livet bara går neråt från den ålderna eller nåt, så det var mer som ett skämt eftersom hon bara fyllde 40. Sen efter träningen så fick vi massa tårta och laget hade gjort ett fotoalbum med massa bilder på oss tjejer i laget och lappar som alla hade skrivit om henne. Hon blev så glad att hon började gråta. 
 
Efter träningen så hann jag skypea med päronen hemma i Sverige, min kära syster och Sophie. Sen på kvällen så åkte jag iväg till Gabriel med Lindsi och hennes kille Dakota för att ha filmkväll. Vi såg först en väldigt skum skräckfilm som handlade om att nördarna i skolan var trötta på att ta massa skit från alla i skolan så dom bestämde sig för att låsa in alla i ett hus på en halloween fest och plåga dom på olika sett. Sen så såg vi en till konstig film men en komedi som hette Super troopers fattade inte riktigt vad den handlade om det var i alla fall några poliser som åkte runt och drev med folk typ. Det var en väldigt mysig och rolig kväll!
 
Juste höll på att glömma att berätta en annan rolig grej som jag, Allison och Delaney gjorde igår. Innan jag åkte till filmkvällen så hade vi planerat sen innan att vi skulle TP:a Darians rum. TP som står för toiletpaper är när man åker hem till nån och kastar toalettpapper på nåns tomt och hus. Folk gör det här hela tiden på varandra. Vi bytte också ut hans grjejer mot massa gossedjur och vi la in rosa lakan med hjärtan och sprutade massa tjejparfym som han hatar. Sååå värt det. Han blev skitsur när han öppnade dörren men lite humor måste han ju ha, så det får han leva med.
 
Idag har jag inte gjort nåt speciellt det ända som händer idag är volleyboll matchen som är kl 3, det är en bortamatch. Vi måste klä upp oss innan men eftersom att vi inte har skola så är det ju inga klädregler så tränarna sa "nu kan ni passa på att ha era olämpliga korta klänningar på er". Skulle inte kalla dom korta, skulle kalla dom normala men det är ju skönt att man inte behöver tänka på längden för en gångs skull.


Vårt mästerverk. Så kan det gå när man lämnar sitt rum obevakat!
 
 
 
 
 
 
 

Williams county fair

Idag åkte hela familjen förutom Darian iväg till Williams County fair. Fair är en väldigt stor grej här i USA eller i alla fall i småstäder ute på landet. Om ni inte vet vad det är så är det som en marknad med massa åkattraktioner, man kan köpa massa friterad mat, kolla på massviss med olika djur som kossor, hästar, får, getter, kaniner, kalkoner, gäss och dom har en hästtrav tävling när dom sitter i en liten vagn efter hästen och tävlar på en bana, massa olika spel där man vinner saker och annat. Alla där va klädda i cowboy boots, hattar och rutiga skjortor, eller inte alla men dom som jobbade där med djuren och så.
 
Det var kul att bara gå runt och kolla på alla människor och djur och grejer. Träffade många som jag kände från skolan där också. Innan vi åkte dit så sa jag aldrig skulle prova konstiga saker som dom friterar men jag är glad att jag gjorde det. Jag har nu provat att äta friterade Oreo's, snickers, Reese's(jordnötsgodis) och friterad ost. Allt var jättegott! Provade också nåt som hette elephant ear som är nånting friterat som sen är toppat med kanel och socker. Vet att det kanske låter äckligt men smakade som kanelbullar. 
 
Dagens höjdpunkt var när jag, Allison och Delaney körde ett sånt där spel och priset var en levande guldfisk i en liten plastpåse med vatten. Man behövde bara träffa en pingisboll i en av alla skålar som fanns, man fick 8 försök och jag satte den på andra. Allison och Delaney missade första omgången men körde igen och dom lyckades båda sätta den! Så vi gick hem alla 3 med en varsin guldfisk, vilket Steven och Michelle inte var allt för glada för. Vi försökte vinna krabbor först också men det var för svårt tyvärr. Men nu är jag i alla fall stolt ägare av en guldfisk, dom kan tydligen leva i över ett år så mamma och pappa beredd er på att jag kanske har sällskap med mig hem sen!
 
Bildbomb från dagen:
 
Man vet att man är på landet när dom säljer traktorer
 
 
Här kunde man kolla på svin
 
Tjocka grisar som chillar med livet
 
Skedar lite
 
 
 
Äckliga kalkoner
 
 
Massor av kaniner
 
Måste va största och fetaste kaninen jag har sett men skönhet kommer ju i alla storlekar
 
Här tävlar folk med sina getter. Dom måste få geten att stå på ett speicellt sett och den måste va fin osv. Sen går en domare runt och inspekterar dom
 
 
Man kunda köpa alla möjliga konstiga saker mycket friterat. Bland annat friterade pickels
 
Och friterade raviolis...euw
 
Här är den friterade osten det var faktiskt gott! Man kan skymta donutsen som vi köpte också.
 
Friterade Oreo's, snickers, cookie dough, Reesen's och nåt annat. Det smakade mycket bättre än vad det låter och ser ut. Värt att prova!
 
Elephant ear. Något friterat med kanel och socker på.
 
Här har vi honom min stolthet. Döpte honom till Tatum efter skådespelaren Channing Tatum. En ståtlig och storartad fisk som denna förtjänar ett unikt namn. 
 
Lycklig tjej!
 
Trippel lycka!
 
Fiskarnas nya hem i köket. Hoppas inte katten blir hungrig och äter upp dom!
 
 
 
 



Volleyboll turnering

I fredags så blev det ingen försening i skolan...blev första vanliga skoldagen på hela veckan. Helt sjukt ju att dom ställer in dagar och har förseningar för lite dimma. På fredagar är det ju alltid fortbollsmatch och det här var första matchen som jag inte gick på. Hade flera andlendningar till varför jag inte gick. Jag var redan trött efter skolan och träningen, jag skulle upp kl 6 dan efter, det var risk för regn(vilket stämde) och laget dom spelade mot var så mycket bättre än vårt lag. Dom var från grannstaten Michigan och dom krossade oss! Känner inte att jag missade nåt. Åkte till Wallmart istället med Delaney och Steven hade en del grejer jag behövde köpa.
 
Igår(lördags) så gick jag ju som sagt upp kl 6 för att vi skulle iväg på volleyboll turnering i Archbold, ca 1 timme härifrån. Cross country laget skulle också till samma stad och dom hade brist på busschaufförer så vi fick dela buss med dom. Blev proppfullt på bussen och det gick inte att sova när alla pratade konstant. 
 
Det blev en väldigt lång och seg dag, vi spelade mot 4 lag och man spelar bäst av 3 matcher mot varje lag så det tog sin tid. Dessutom bara för att vi förlorade mot första laget så fick vi vänta i mer än en timme på att få spela mot nästa lag. Jag spelade ju inte ens på hela dagen för att jag ville inte ta ut mina örhängen. Det går säkert bra att ta ut dom i nån timme men jag tar det säkra före osäkra. Känns ovärt att ta ut dom för att få spela i typ 5 min. Vi fick knappt nån mat heller på hela dan, eller vi fick mat men det var mer som snacks. Lunchen bestod av chips, ckokladbakelse, jordnötssmör och jelly macka, cheessticks, banan, äpple och vindruvor och lite annat. Jag blev hyggligt mätt i alla fall så det funkade. Kom hem runt kl 5 och när jag kom hem så ville familjen spela softball. Så det var bara att lämna väskan och dra vidare. Kändes som i en amerikansk film när man står med en varsin handske och kastar baseball med varandra. Fick även öva lite på att slå bollar med slagträet. Jag ska ju spela softball i slutet på året så det är bra övning, det är hur mycket regler som helst som jag måste lära mig först innan jag ens kan börja spela.
 
Hallen vi spelade i 
 
Väldigt suddig bild men här är en del av vårt JV lag
 

3 dagar i rad

Det här är tredje dagen som skolan har blivit 2 timmar försenad pågrund av dimman haha. Eller igår blev den ju tillochmed helt inställd. Anledningen till att dom gör så är för att skolbussarna inte kan åka när det är dimmigt och om någon skulle bli skadad på skolbussen när dom åker i dimma så kan dom stämma skolan. Om det är såhär när det är lite dimma så kan man ju undra hur vintern är när det är snöigt och isigt, lär ju bli som ett långt vinterlov hela vintern då. Dom säger att det är risk för dimma imorn igen, har inget emot det.
 
Imorse sa ingen till mig att vi hade 2 timmars försening så jag gjorde mig i ordning och gick ner för att åka till skolan men då var det släckt överallt och det var helt tyst överallt. Först trodde jag att alla hade åkt utan mig men sen kom jag på att det säkert va försening så jag gick och la mig igen. 
 
Inte så jobbig dag på skolan, vi hade ju så korta lektioner så man hinner inte göra nåt. Sen hade vi en tornado evakueringsövning på matten, vilket var väldigt passande. Han glömde nämligen bort att ge oss läxa för kvällen, score!
 
Nu känner jag att jag börjar vänja mig vid att bo här och att gå i skolan här. Stör mig fortfarande på småsaker och att en del människor i skolan här behandlar mig som att jag är dum i huvet bara för att jag är en utbytesstudent och när jag inte fattar ett ord dom säger. Dom har fortfarande inte lärt sig att säga mitt namn heller...hur svårt kan det vara det är 4 bokstäver. Många i skolan tror fortfarande att jag heter Lena eller Linda. De har väldigt svårt med uttalet också. Fast jag kanske inte ska säga så mycket för jag har tydligen fortfarande min svenska accent som alla måste påpeka hela tiden. De flesta säger att de är avundsjuka på att jag har en accent eller så säger dom att den är gullig. Jag vill ju inte ha en accent försöker ju prata amerikanska. 
 
Juste har ju helt glömt att berätta att det är en till utbytesstudent på skolan, hon skulle ha kommit hit typ en vecka innan skolan började men hon blev försenad så hon kom inte hit förens förra veckan. Hon heter Elsie i alla fall och kommer från Ghana, Afrika. Jag såg inte henne första dagen men alla sa att hon var väldigt kort, och ja det kan man säga att hon var. Hon är nämligen en dvärg alltså en riktigt dvärg inte bara kortväxt. Hon verkar vara väldigt trevlig och hon pratar bra engelska. Har knappt pratat med henne har inte ens berättat att jag är från Sverige hehe så hon tror väl bara att jag är en amerikanare med en konstig accent. 
 
Annars så ville jag bara säga att jag gillar människorna här, amerikanare är så mycket mer öppna och sociala än om man jämnför med de flesta av oss stela svenskar. Dom kan komma fram och prata med en även fast man aldrig har träffat dom förut. En tjej som jag aldrig pratat med sa att hon tyckte att min topp var söt på en lektion och en tjej som jag snackade lite med på en av fotbollsmatcherna gav mig hennes nummer och sa att vi borde hänga nån gång. Dom är inte direkt blyga här, eller dom flesta är inte det i alla fall.
 
Ni får leva med att det här inlägget blev rörigt och att jag bara skrev massa random saker. Det var allt jag hade att berätta för er idag! Adioooos!
 

Bild från igår när jag satt hemma och hade tråkigt...va värsta regstormen!
 
Här är mina fina volleybollkläder som jag beställde som äntligen har kommit. Det är en t-shirt, hoodie och mjukisbyxor, alla har mitt efternman tryckt på dom! 
 

Skolan inställd

Hoppas att den här dimman planerar att stanna här ett tag, älskar mitt liv just nu! Först sa dom att det skulle vara 2 timmars försening som igår men sen fick jag veta att den var helt inställd bara för att det är dimmigt ute...i Sverige måste vi gå till skolan i snöstorm! Jag har fortfarande träning kl 3 så jag kan inte bara ligga i soffan hela dan och göra ingenting. Det här är sååå underbart har inte ens nåra läxor att göra ikväll eller på hela dan.
 
Nu måste jag fundera på vad jag ska göra på min lediga dag idag. Hade inte så mycket mer att berätta ha en bra dag i skolan och på jobbet! 



Dumma regler...

Dagen började väldigt bra idag med 2 timmars försening. Hade 30 min lektioner istället för 45 min. Man hann knappt göra nånting på lektionerna. Hoppas på dimma imorn igen! Enligt väderleksrapporten finns det en chans att det blir det.

Hade volleyboll match idag som vanligt på tisdagar. Men tydligen så är det ju inte tillåtet att ha örhängen på sig ÄVEN fast dom är tejpade och är så små så att dom inte stör alls. Så coachen sa antingen tar du av dig örhängena eller så blir det bänken hela matchen. Jag tänker inte riskera att hålen växer igen har ju betalat för det(snåljåp jag är hehe) så jag valde bänken! Det var allt jag hade att säga för idag.

Nu ska jag gå och sova! Godnatt gott folk.

Hade ingen annan bild så här får ni se min volleyboll bild:


Älskar det här landet ibland!!

Vaknade som vanligt kl 6.30 imorse sen nu när jag började göra mig i ordning så kommer Michelle och säger att det är 2 timmars försening till skolan på grund av att det är dimma ute.

Det innebär att alla lektioner blir kortare och man slutar fortfarande samma tid som vanligt. Underbart!


I wish everyday was Labor day

Medans ni jobbade hårt i skolan och jobbet idag så gjorde jag absolut ingenting för jag hade ledigt hoho. Det är nämligen labor day idag här då har nästan alla i USA ledigt från skolan och jobbet.
 
Innan jag berättar vad jag gjorde idag tänkte jag berätta om gårdagen. Igår så mådde både jag och Delaney lite halvt risigt, vi är förkylda och går runt och snorar och jag har hosta. Skypade med Carro, jättekul att få höra från henne och Crisse lite oxå! Jag, Michelle, Delaney och Allison tog oss iväg till Defiance där det finns lite affärer och ett shoppingentrum som inte har nåra roliga affärer, vilket var bra för mig så jag inte blev suktad att slösa mer pengar. Gjorde av med tillräckligt med pengar i lördags. När vi kom hem så tänkte jag att jag kunde börja med min engelska läxa som var att hitta betydelsen av konstiga ord i min feta gigantiska engelskabok. Jag satt i ca 2 timmar och bläddrade igenom HELA boken och kollade på varje sida och jag hittade ETT av typ 20 ord. Vilket slöseri med tid. Slutade med att jag bara googlade orden, sparade mycket tid.
 
Sen gjorde jag en lite impulsiv sak. Jag bestämde mig för att klippa av halva håret och färga håret rött. Haha nej skojar bara är inte riktigt redo för att göra en så stor grej än. Men jag gjorde däremot nåt annat. Efter 17 år så tyckte jag att det var dags att ta hål i öronen. Ja jag vet att jag är lite efterbliven som gör det nu men bättre sent än aldrig! Gjorde ont hela kvällen...vet inte om det bara är jag som är mesig eller om det är meningen att det ska göra ont. Är glad att jag har gjort det nu i alla fall, lika bra att få det överstökat. Det enda problemet är att man inte får ha örhängen på sig på volleybollmatcherna och jag måste ju ha dom i nu i 6 veckor. Aja det löser sig väl.
 
Så vidare till idag. Idag åkte hela familjen till deras kusiner som bor långt, långt ut på landet och har en liten sjö på tomten. Vi hade med oss en kanot och metspön. Så det blev lite fiske, men vi lyckades inte fånga några fiskar. Jag lyckades fånga en del sjögräs och löv däremot. Var supernära på att få en fisk, jag drog in linan så fisken va precis vid ytan men sen tappade jag den. Jag och Delaney som är sjuka var båda jättehängiga och jag blev överhättad av värmen. Sen blev Michelle biten av en stor spindel och deras kusiners hund fastande på nåt sett när den skulle gå upp ur sjön. Som tur är så välte dom inte kanoten när vi åkte i den som dom tydligen brukar göra. Jag måste verkat väldigt sur idag, jag var ju helt överhättad, hängig, jag har prov imorn och jag har volleyboll träning ikväll. Så jag va inte så possitiv idag. 
 
Nu ska jag snart skypa med min kära syster och sen är det träning ikväll! 
 
Har lite dåligt med bilder för tillfället...
Bild från mitt och Carros skypesamtal igår, spåårat!
 
Om man tittar noga så ser man att jag har ett örhänge på mig, valde små silverknoppar att ha på mig nu i början. 
 
 
 

Pepprally, Footballgame och sleepover

I fredags så hade vi 4 minuter kortare lektioner så dom var bara 41 minuter för att vi skulle hinna ha pepprally efter skolan. För er som inte vet vad pepprally är så innebär det att alla elever och lärare i skolan samlas i idrottshallen och så uppträder alla cheerleaders och gör sina olika cheers. Sen presenterar dom alla som håller på med nån sport i skolan. Man fick gå ner framför läktaren där alla satt, tillsammans med sitt lag och så berättade dom lite om hur det gick i matcherna och vilka som var med i laget. Anledningen till att man gör det är för att alla ska bli peppade inför fotbollsmatchen. Den årskursen som var mest högljud fick the cheerstick eller vad den nu hette som är ganska ful pinne som nån gjort på träslöjden nån gång i tiden. Det var freshments som vann den. 
 
Efter det åkte jag hem och åt middag och sen åkte jag tillsammans med Lindsi och Alexis(Som båda går i mitt volleyboll-lag) till matchen som var i grannstaden Eden. Det här är den viktigaste matchen på året för att Edgerton och Eden är rivaler. Tidigare i veckan så hade nån från Eden brutit sig in i vår skola och satt upp en t-shirt i matsalen som det stod "Beat Edgerton" på. Tydligen så har Edgerton vunnit över Eden 10 år i rad nu, men i år så var vi inte ens nära. Vi blev nästan utklassade. Det var nästan fler Edgerton fans i publiken än Eden även fast det var bortamatch för oss, så det var många besvikna fans som gick hem därifrån. 
 
Efter matchen så sov jag och Alexis över hos Lindsi hon bor typ 5-10 minuter utanför Edgerton. Det var en väldigt kul kväll vi snackade skvaller på skolan, målade naglar och tittade på filmen step-brothers. Tyvärr så var vi tvugna att gå upp tidigt för att Alexis skulle iväg och shoppa med sin familj och Lindsi skulle iväg med sin mamma. Resten av dagen så gjorde jag inte så mycket så jag passade på att skypea med Agnes! Väldigt kul att få höra vad som händer hemma och prata av sig lite.
 
Sen fick jag veta 15 minuter innan vi åkte att vi skulle till Fort Wayne(som ligger i Indiana) och äta middag. Jag satt i pyjamas oduschad och osminkad så det blev lite stressigt. Vi hann i alla fall shoppa lite innan vi åt middag i gallerian kanske lägger upp bilder på det jag köpte. Vi åt middag på ett steakhouse som hette Bakery street det var god mat men det tog evigheter innan själva varmrätten kom för att servitrisen pratade så himla mycket och vi skulle äta massa förrätter och grejer. Tror vi va där i minst 2 timmar. En annan dålig grej var att det var ett sällskap som satt bakom oss som var typ 10 pers och dom måste varit halvt döva eller nåt för dom skrek hela tiden när dom pratade med varandra. Folk ibland asså. Trevlig kväll i alla fall!
 

Kennedy(en senior i mitt volleybolllag) hade klätt upp sig för fotbollsmatchen i fredags
 
Edgerton bulldogs!
 
Här får dom utskällning efter förlusten
 
Jag och Lindsi. Glömde ta en bild med Alexis också.
 
Alexis målade mina naglar
 
Vet inte varför jag är så fascinerad av amishfolk men här är en till bild på dom. Glider fram på vägarna mest häst och vagn.
 
lol.
 
Delaney's GIGANTISKA onionrings
 
Min mat 
 

Cheerleadsen kastade ut t-shirt till publiken. Alla krigades om att få en och jag stod bara där och kollade på matchen och så kommer en t-shirt flygande rakt mot mig och jag fångar den. Alla vänder sig om och kollar avundsjukt. Kände mig fett nöjd. Den är dock gigantisk strlk XL.
 
Köpte ett par skinny-jeans från american eagle och ett par chinos från Abercrombie and fitch
 
Mysig tjocktröja från american eagle (det kanske inte var så svårt att lista ut)
 
Jeansskjorta från american eagle
 
 

39 dagar senare...

Idag är det hela 39 dagar sen jag lämnade långa landet falukorv och åkte hit till USA och 28 dagar sen jag flyttade in hos familjen, tiden går hur snabbt som helst. Känns som jag har bott här i flera månader, man vänjer sig ganska snabbt. 
 
Nu har jag så mycket att berätta att jag inte vet var jag ska börja. Men jag börjar väl från början antar jag haha.
 
Nu har jag överlevt skolan i en vecka och 2 dagar, och då menar jag verkligen överlevt...man får kämpa för att klara av en skoldag här. Tänkte att jag kunde beskriva en vanlig vardag i mitt liv här om någon är intresserad:
Jag går upp 6.30 varje morgon och gör mig i ordning sen går jag ner och äter min yoghurt är för trött för att göra nåt annat till frukost. Sen när Darian har lyckats ta sig ur sängen och klätt på sig så klämmer alla in sig i bilen och åker till skolan som tar ca 20 min. Av nån anledning så åker vi alltid föresent även fast alla är klara. 
 
När vi kommer till skolan så har man ca 3 min att springa till skåpet och hitta sina böcker, mappar, skrivhäften, pennor, pärm osv och gå till klassrummet. Först har jag engelska, i den engelskan som jag är i är det ingen grammatik och sånt vi har typ bara litteratur. Jag som verkligen "älskar" att läsa. Just nu håller vi på med amerikansk litteratur historia. Kan knappt vänta tills vi börjar läsa stenåldersgamla böcker som jag inte kommer förstå ett ord av. Efter engelskan har jag study hall då gör jag antingen engelska läxor eller så gör jag ingenting. 
 
Sen har jag american history där det känns som man är i militären. När man ska lämna in läxor så har han gjort värsta systemet, där man skickar papprerna till varandra i klassrummet vi är kanske 30 pers så det tar ett litet tag. Sen har jag videoproduction där vi lär oss hur man gör bra videos och redigera osv. Just nu får vi bara massa häften att jobba med. Efter det har jag foto just nu pratar vi bara fotohistoria, ganska tråkigt. Snart kommer vi dock vi börja fota med film och jobba i mörkerrum. Sen är det äntligen lunch, den varar i hela 30 min då får man vänta på att alla seniors har tagit mat sen är det juniors. Man kan alltid välja mellan dagens lunch som hittils har varit pizza, chicken nuggets, mac and cheese, tacos, cheesburgare eller så kan man välja al a carte som är lite dyrare maträtter. Sen finns det alltid sallad som man kan ta istället och chips, energidryck, mjölk, glass och frukt. Allt kostar tyvärr. Man måste sitta kvar i matsalen tills en klocka ringer då får man gå och hämta sina böcker och gå till nästa lektion som är Keramik för mig. Hade prov på det i fredags fick bara ett fel så det var alltså ett A. Vi hade ett övningsprov i torsdags på det, det var exakt samma prov vi hade dan efter så det var bara att komma ihåg alla svar. Hur lätt som helst. 
 
Näst sista lektionen är matte eller geometri som jag har, det är som en vanlig mattelektion i Sverige bara att läraren jag har är lite udda som jag berättade förut. Sista och mest meningslösa lektionen är Who wants to be a millionaire? Där får vi bara massa jobbhäften att fylla i. Vi fick rita med färgpennor oxå hur vi trodde att en typisk miljonär såg ut och så fick vi även frågan hur en hund kan öka sitt kapital. Haha känns ju inte så viktigt att veta. 
 
Glömde säga det att mellan varje lektion så har man exakt 3 min på sig att gå til skåpet hämta och lämna böcker och gå till nästa lektion. Man får kriga sig fram för att hinna eftersom att alla lektioner slutar samtidigt, alla är i korridoren samtidigt och trängs. Om man vill gå på toa under en lektion måste man få en hallpass påskriven av en lärare. Om man glömmer en bok i skåpet eller nåt så får man inte ens gå och hämta den, då blir det kvarsittning eller nåt annat straff istället. 
 
Efter skolan så är det direkt till volleybollträningen som håller på antingen i 1 och en halv timme eller 2 timmar. Michelle eller Steven kör mig hem efter träningen och sen äter jag middag. Jag gör alla miljontalsläxor och duschar. När kl är runt 11-12 så kan jag äntligen gå och sova.
 
På tisdagar och torsdagar så har vi matcher också direkt efter skolan. Den första hemma matchen vi hade höll på till klockan 10. Vi var tvugna att sitta och kolla på varsity laget så jag fick inte middag förens halv 11 på kvällen och sen hade jag alla läxor att göra efter det. Den kvällen hatade jag volleyboll. I torsdags hade vi vår andra match, det var en bortamatch, då gick det jätte bra för vårt lag, vi vann alla matcher överlägset. Jag fick serva för första gången i en match och otroligt nog så gick den över, jag var så stolt över att jag träffade serven så jag glömde att jag fortfarande var med i spelet så jag missade bollen. 
 
För att ni ska orka läsa det här inlägget så tänker jag sluta skriva nu. 
 

Sarah flätade mitt hår innan matchen
 
Varsity laget första hemmamatchen
 

RSS 2.0