Newport

Igår spenderade vi dagen i Newport som är en liten stad som ligger i Rhode Island. Jag var jätte taggad på att få bada i havet men just den dagen så var det ju såklart tvunget att vara mulet och kallt så det var inte riktigt badväder. Det tog kanske runt en timme att åka dit från här på Bryant camp. Newport är mest känd för att ha stora dyra hus och så har dom en känd cliffwalk längs kusten. Vi såg en del fina hus men vi hann inte gå på cliffwalken tyvärr.
 
Jag, Ida, Sandra, Maja, Christopher, Alexandra och Jennifer bestämde oss för att ta oss till stranden även fast vädret var dåligt. Först så försökte vi få tag på en taxi för att vi var för lata för att gå (det var cirka 2 miles som är ungefär 3,6 km) Det fanns ingen ledig taxi så vi började gå istället och det tog lite längre tid än vad vi hade tänkt. Vi hann i alla fall se det mesta av staden och gå på lite affärer. 
 
Det var en väldigt mysig stad och väldigt typisk amerikansk småstad som man ser i filmer. När vi gick genom staden så blev vi lite rädda när det var helt dött på folk eller de människor som var där var typ helt borta och sen började dom spela kyrkomusik från kyrkan, känndes som början på en skräckfilm. 
 
Tillslut hittade vi till stranden i alla fall men vi hade ingen badlust då så vi satte oss bara och chillade på stranden. Sen fick Maja en jätte bra idé att vi skulle mata måsarna med en överbliven macka (Det var måsar överallt). Måsarna var helt galna vi blev omringade av säkert 30-40 fåglar och alla ville ha den där mackan. Det blev en ganska traumatisk händelse och en av fåglarna satte sig på Sandras huvud och åt kakan hon hade i handen. Vi får väl skylla oss själva eftersom att det var skyltar överallt där det stod "Mata inte fåglarna".
 
Vi orkade inte gå tillbaka till staden sen så vi tog en taxi (Lata som vi är). När taxin kom så var det bara 4 platser och vi var sju personer. När alla utom jag, Alexandra och Ida hade satt sig i bilen så undrade vi hur vi skulle få plats i bilen, då öppnade han bagageluckan och sa att vi skulle sitta där. Inte jätte bekvämt men nu har man provat det i alla fall. 
 
Väldigt mysig dag blev det tillslut i alla fall. Hoppas ni orkade läsa hela långa inlägget! 
 
Bilder från Newport:
 
Huvudgatan i Newport typ
 
Vi stannade och köpte fudge i en fudgeshop
 
F.v Maja, Jennifer, Alexandra och Christopher
 
Hotel viking
 
Ida, Maja, Christopher, Jag, Sandra, Jennifer och Alexandra
 
Den långa vandringen till stranden
 
Här ser man början på the famous Cliffwalk
 
 
F.v Alexandra, Ida, Sandra och Jennifer
 
 
Lite otydligt men det står EF CAMP 2012
 
Majaaaa
 
Christopher fick fågelbajs på sitt schackbräde...
 
Maja matar lite hungriga fåglar
 
Sitter som kungligheter i bagageluckan på taxin
 
När alla andra gick och tränade så valde vi att köpa upp hela godisautomaten och chilla på rummet
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0